Kendte

Beliebers og Directioners er bedre mennesker

Af Benedikte Brix 25. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du bliver et bedre menneske af at lytte til popmusik af for eksempel Justin Bieber og One Direction. Det viser en hollandsk undersøgelse.

Teenagere har større risiko for at kriminalitet, hvis de lytter til "anderledes" musik som for eksempel hip-hop, punk og trance.

Sådan lyder resultatet af en anderledes undersøgelse, der er lavet blandt 300 hollandske skoleelever mellem 12 og 16 år.

Læs også: One Direction elsker skrigende fans

beliebers directioners justin bieber one direction musik undersøgelse kriminelle kriminalitet teenagere

Den viser, at de teenagere, der hører "fin" musik som jazz eller Bethoven, eller mainstream popmusik, som for eksempel Justin Bieber og One Direction, bliver mere regelrette og velopdragne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

De elever, der foretrækker andre musikgenrer og lytter til for eksempel Sex Pistols eller Odd Future har ifølge undersøgelsen større risiko for at ende som småkriminelle senere i livet.

- Musikken er mediet, der adskiller de mere mainstream unge fra de unge, som har lettere ved at få en normbrydende opførsel, står der blandt andet i undersøgelsen, der er lavet på The American Academy of Pediatrics.

Se også: Video - Justin Bieber får tæsk

- I vennegrupper, som er karakteriseret af en afvigende musiksmag, vil de normbrydende unges opførsel have indflydelse på deres venner.

Her på Vi Unge ved vi nu godt, at de læsere, der lytter til andet end pop, også er søde!

MestLæste