Musik

Ugens playliste: Jooks

Af Line Sølvhøj Jensen 6. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvad lytter den danske rapper Johan Forsby selv til af musik? Se hans top fem på hans iPod her!

For tiden lytter den danske rapper Johan Forsby, der også er kendt under kunstnernavnet Jooks, til både gamle klassikere og helt nye navne. For som han selv siger:

- Siden Spotify blev lanceret i oktober 2011, har jeg været flittig bruger af tjenesten på min telefon. Jeg oplever det som meget frigørende og inspirerende ikke at være bundet af det samme gamle, støvede musikbibliotek, når jeg smider høretelefonerne på. Derfor er min top 5 for tiden både præget af gamle klassikere og nye fremadstormende navne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Ugens playliste: Sisse fra Vi Unge.

Se her, hvad Johan Forsby lytter til lige nu:

1. Portishead: "Hunter"

2. The Weeknd: "Glass Table Girls". Jeg har aldrig været fan af R'n'B, men Abel Tesfaye kombinerer et rent lydunivers med et fordærvet tekstunivers og sætter ord på mine tanker sent lørdag aften.

3. The Roots: "Sleep" - et band, jeg har fulgt siden 1993. Deres 11 album viser endnu engang, at de kan følge med tiden og stadig lyde som sig selv.

4. Feist: "Anti-Pioneer" - perfekt soundtrack til årstiden. Melankolsk og regntungt med en smule håb.

5. Tom Waits: "God's Away On Business"

Læs også: Sådan kommer Beyoncé og Jay-Z's barn til at se ud.

Er der en sang, der betyder noget særligt for dig?
- Jeg må indrømme, at jeg ikke decideret har én sang, der står over dem alle. Der er for mange gode. Men jeg vender ofte tilbage til Jay Z's "22 Two's" fra hans Resonable Doubt plade, når jeg glemmer, hvorfor jeg begyndte at rappe. Første vers er legendarisk for sin tid.

Vidste du…
At Johan Forsby i øjeblikket ambassadør for Red Barnet, hvor han kæmper for at styrke venskaber? Han har blandt andet en videoblog, som du kan følge.

MestLæste