Kendte

Stjernerne: Sådan springer du ud

Af Oliver Kokholm Ungermann 25. februar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Får du ondt i maven ved tanken om at springe ud som bi- eller homoseksuel? Få stjernernes bedste tips her.

Du er SLET ikke alene, hvis du får svedige håndflader og bliver nervøs ved tanken om at skulle fortælle alle andre, at du i virkeligheden også - eller kun - er til piger.

Læs også: Tvillinger springer ud på YouTube

Det går alle igennem, når de selv skal tage springet, og selv de største stjerner, der normalt stråler af selvtillid, har haft det vildt svært med det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har samlet deres bedste råd og tips til at acceptere din egen seksualitet, og til hvordan du springer ud. Og vil du læse mere om forskellig seksualitet, får du en stor guide i det nyeste Vi Unge, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om du er til piger, og du kan høre historier fra læsere, der allerede har taget springet.

Stjernerne:Sådanspringerduud

- Jeg har aldrig været så nervøs, som da jeg skulle springe ud. Det jeg frygtede mest var, at jeg ville få et angstanfald. Men jeg var bare så klar til at gøre det, og jeg glædede mig faktisk virkelig meget til det, og det tror jeg er vigtigt at have den følelse. Det skal føles som det rigtige tidspunkt for dig.
- Jeg vil sige, at du bare skal være dig selv. Lad være med at gøre det til et problem, hvad du er. Lad os gøre det til noget normalt i stedet for! Mit andet råd er at lytte til mit album, som handler om de samme ting, du går igennem. Det kan måske hjælpe dig.
- Du skal ikke holde dig selv tilbage. Det er ikke OK. Det er ikke fedt. Det er det sværeste, du kommer til at gøre, men du bliver så glad bagefter.
- Hvis du står fuldstændig ved, hvem du er, er der ikke nogen, der kan bruge det imod dig. Jeg har prøvet at være en, jeg ikke er, og det klæder mig altså bedst at være mig selv. Vis verden hvem du er, før den definerer dig!
- Find ud af hvem du er, og vær så den person. Det er dét, du blev sat på jorden for at gøre. Find sandheden, og lev med sandheden – og så kommer resten bagefter.
- Gør det, når du er klar. Det er en meget personlig proces, du skal igennem, og ingen skal presses ind i det. Jeg tror ikke på, at det er smart at gøre det på en eksplosiv måde. Hvis du står ved en pool, og du ikke kan finde ud af at svømme, er det nok heller ikke det smarteste bare at blive skubbet i. Giv dig selv tid!
- Da jeg postede det, græd jeg som en baby. Det var som om, at alting blev skiftet i mit hoved – og jeg var glad. Jeg havde ikke været glad i så lang tid. Der er bare noget magi i sandhed og ærlighed, og ikke mindst at være åben. Det er den følelse, der skal drive dig.

Læs mere om

MestLæste