Kendte

Tvillinger springer ud på Youtube

Af Susie Pedersen 16. januar 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Aaron og Austin er tvillinger, og de har valgt at fortælle om deres seksualitet på YouTube, men først ville de fortælle deres far, at de er homoseksuelle. Se den rørende video her.

Det kan være rigtig svært at snakke med sine forældre om seksualitet - og den svære samtale har tvillingerne Aaron og Austin, som står bag YouTube-kanalen The Rhodes Bros, valgt at filme til deres følgere.

Læs også: Kan du dine seksualiteter?

Drengene fortæller i videoen, at de i forbindelse med årsskiftet og en frisk start vil være ærlige omkring deres seksualitet. De fortæller derefter, at de begge to er homoseksuelle, og det vil de gerne fortælle deres far, inden videoen rammer YouTube.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Aaron og Austin ringer derefter deres far op, men da han tager telefonen bryder de begge sammen, fordi de er bange for hans reaktion. Efter en lang pause fortæller Aaron, hvad de har på hjerte.

- Jeg er homoseksuel, og det er Austin også. Jeg ville rigtig gerne have den her snak … Jeg vil så gerne have, at du står 100 procent bag os, og du må ikke elske os mindre eller noget i den stil, siger Austin med tårer i øjnene.

Læs også: Stjerner der er åbne om deres seksualitet

Heldigvis tager drengenes far beskeden pænt. Han bliver selvfølgelig overrasket over deres melding, men han fortæller dem, at han altid vil elske dem, som de er.

Se den rørende video her:

Hjælp!Hvordanspringerjegudsomhomoseksuel

Som det første skal du acceptere dig selv. Nogen er til drenge og andre er til piger og uanset, hvad du er til, så er det helt normalt. Det kan være svært at fortælle om sin seksualitet, hvis man ikke selv har accepteret, at det er en naturlig del af en selv.
Det kan være en god idé at starte med at fortælle en superfortrolig veninde, at du er til dit eget køn. På den måde kan du ’øve’ dig lidt, inden du skal fortælle flere om det. Det kan også være, at du har et vildt godt forhold til en af dine bedsteforældre - så længe det er en, som du ikke føler, der vil dømme dig.
Når du vælger at fortælle dine nærmeste om din seksualitet, skal du selvfølgelig stå ved det, du siger. Det nytter ikke noget, at du lader dig påvirke af en negativ kommentar og pludselig trækker i land. Vær afklaret med, om du er homoseksuel eller måske biseksuel, inden du fortæller alle om det.
Måske ville det være rart for dig at snakke med nogen, som har været i samme situation. Du kan også surfe lidt rundt på LGBT Danmarks hjemmeside, hvor der blandt andet er rådgivning til forskellige svære situationer – eller bare situationer, du kan komme ud for generelt. Du kan også ringe til LGBT Danmark, hvis du bare har brug for at snakke anonymt med en om din seksualitet.
Hvis du har besluttet dig for, at tiden er inde, og du vil fortælle dine forældre eller veninde, at du er homoseksuel, er det en god idé at overveje tidspunktet. Ikke til punkt og prikke, men tænk over, om din far for eksempel er på vej ud ad døren. Det vil være rarest for alle, at I har tid til at snakke det igennem og ikke presses af en deadline.
Den mest simple måde at fortælle om din seksualitet er også den sværeste, for det er nemlig at være ærlig. Tag en snak med dine forældre eller dine veninder, hvor du forklarer, at det, som er naturligt for dem, ikke er naturligt for dig. Det kan også være en god idé at fastslå, at du ikke ønsker særlige hensyn, men at de skal betragte dit forhold som alle andres forhold.
Du skal aldrig føle dig presset til at fortælle om din seksualitet. Du skal først fortælle om det, når du er klar. Der er rigtig mange, der først springer ud midt i 20’erne eller senere. Det er overhovedet ikke unormalt at være lidt i tvivl – og bare fordi du går med nogle tanker om det, behøver du ikke dele det med nogen, hvis du ikke har lyst.