- Har du set ”SKAM”?

Det spørgsmål er der højst sandsynligt nogen, der har stillet dig – ellers kommer de nok meget snart til det. Serien ”SKAM” er nemlig blevet MEGA-populær virkelig hurtigt, og det er der altså en rigtig god grund til – den har nemlig ALT! Søde og sjove piger, lækre fyre, drama og vilde fester. JA, TAK! Er du blevet nysgerrig? Så læs lige med her.

Læs også: Færdig med "SKAM"? Her er 5 andre serier, du skal se!

Herunder kan du blive endnu klogere på serien ”SKAM”:

*Det er en norsk serie, der handler om eleverne på gymnasiet Hartvig Nissen i Oslo.

*Du kan se serien på den norske app NRK. Der er desværre ikke danske undertekster på, men hvis du sætter de norske undertekster på, kan du forstå det meste.

*I oktober 2016 begyndte tredje sæson af ”SKAM”. Der kommer et nyt afsnit hver fredag, men i løbet af ugen bliver der lagt små klip ud på NRK.no, der så bliver samlet til et helt afsnit om fredagen.

*Første sæson handler om pigen Eva og hendes forhold til kæresten Jonas og veninderne Noora, Sana, Vilde og Chris. Anden sæson følger Noora og hendes beundrer, den lækre fyr William, og roommate Eskild, og i tredje sæson følger vi drengen Isak.

*Alle personerne i ”SKAM” har også en Instagram-profil, hvor du kan følge med i nogle af de ting, der sker, når der ikke filmes – find alle Instagram-profilerne HER.

Læs også: 9 legendariske serier, du skal se

*På NRK.no og Instagram-profilen for ”SKAM” bliver der lagt screenshots ud af de Messenger-beskeder, som hovedpersonerne skriver til hinanden – det er ret spændende at følge med i!

*Når du ser ”SKAM”, støder du ret mange gange på ordet ”russebuss”. Igennem hele gymnasiet planlægger og sparer eleverne op til den bus, de skal køre rundt og feste i, når de er ved at være færdige med 3.g. Det går de vildt meget op i, og når Vilde i serien taler om ”doruller”, så er det toiletpapir, som hun har tænkt sig at sælge videre for at tjene penge til bussen. Det handler især om at komme med på den helt rigtige bus!

*Til december kan man se ”SKAM” på DR3.

4 ord eller sætninger, du skal kende betydningen af, hvis du skal se ”SKAM”:

  1. ”Drittsekk” = Røvhul
  2. ”Serr” = En forkortelse for seriøst
  3. ”Kødder du?” = Laver du sjov?
  4. ”Ass” = En forkortelse for altså

Her kan du høre playlisten fra "SKAM":

I galleriet kan du se billeder fra serien!

Billeder fra serien "SKAM"