tis i ansigtet
Skønhed

WTF? Nu skal man putte tis i ansigtet

Af Marie Søndergaard 12. september 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det her er simpelthen for ulækkert! Kunne du finde på at putte tis i ansigtet?

Øv, du er løbet tør for renselotion og skintonic, så hvad gør du? Du tisser da bare lidt på en vatrondel, putter det i ansigtet – og så er den klaret! AD! Det er altså ikke bare noget, vi finder på, for det viser sig nemlig, at der faktisk er mange gode ting i dit tis, så derfor trender ’urinterapi’ i øjeblikket på nettet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Alt om tis

Det er faktisk en gammel asiatisk tradition, for urin kan åbenbart give fugt og eksfoliere, og så er der både mineraler, salte, hormoner og enzymer i tis, der angiveligt skulle kunne hjælpe med at få smuk hud i ansigtet. Det siger dermatologen Whitney Bowe til sitet Refinery 29.

Læs også: Ariana Grande gled i tis

Der er endnu ikke lavet nogle undersøgelser på, hvor meget det i virkeligheden hjælper at putte tis i ansigtet, og vi har umiddelbart ikke lyst til at stå først i køen til den undersøgelse, men mon ikke der nok skal dukke mere konkrete resultater op, nu hvor urinterapi åbenbart er en ting …

I galleriet kan du læse, hvorfor du skal huske at fjerne din makeup om aftenen!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

Læs mere om