nutella
Skønhed

WHAT?! Du kan farve hår med Nutella!

Af Marie Søndergaard 20. december 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det her er noget af det mærkeligste, vi længe har hørt! Men det ser ud til, du faktisk kan farve dit hår med Nutella.

Drømmer du om en nem hårfarvning, der giver dig en lækker hasselnødsbrun nuance? Så skal du bare smutte ud i køkkenskabet og finde Nutella-glasset frem, for åbenbart kan du farve dit hår med den lækre chokolade – i hvert fald hvis man skal tro en frisør fra salonen Abed & Samer, der ligger i Beirut.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Du udtaler Nutella helt forkert

Salonen har lagt en video på Instagram, hvor frisøren bruger Nutella og kondenseret mælk til at farve en kvindes hår, og det ser jo faktisk ud til at virke. Cosmopolitan har tjekket op på det og spurgt en anden hårfarvningsekspert, som aldrig har hørt om det før, men hun er ikke helt afvisende over for metoden.

- Chokolade kan jo give pletter på tøjet, så det kunne godt gøre det samme på hår. Jeg er også sikker på, at olien fra hasselnødderne kan virke lidt som balsam, men jeg forestiller mig, at det er svært at vaske ud bagefter, siger Aura Friedman til Cosmopolitan.

Læs også: Verden løber tør for Nutella

Se videoen af hårfarvningen med Nutella herunder. Er det noget, du skal prøve?

Herunder kan du læse sandt og falsk om chokolade!

Sandtogfalskomchokolade

Ja og nej. Lys mælkechokolade er ikke sundt, fordi det indeholder mælkefedt, men et stykke mørk chokolade med over 70 procent kakao, er faktisk helt fint at spise. Det indeholder nemlig sunde fedtstoffer og antioxidanter, og så opkvikker det endda humøret. Men husk nu, at det indeholder næsten lige så meget energi og kalorier, som almindeligt chokolade, så det skal selvfølgelig spises med måde.
Overraskende nok: Sandt! En undersøgelse for nogle år tilbage viser nemlig, at det fedt, vi spiser, bliver optaget i vores fedtvæv, og da mørk chokolade indeholder fedt, som har en fast konsistens, kan det over længere tid faktisk give fastere bryster.
Fastere, men ikke større! Det er en skrøne.
Falsk! Det er ikke lykkedes nogen at bevise, at chokolade kan forværre akne eller er direkte årsag til mange bumser. Et stykke mørk chokolade kan endda være godt for huden på grund af antioxidanterne, mens mælkechokoladen kan være et problem for andre, som nemt får bumser af mælkefedt.
Da chokolade – og især mørk chokolade – indeholder nogle stoffer, som kroppen kan omdanne til endorfiner og serotoniner, er det faktisk sandt, at man kan være afhængig af chokolade. Det er nemlig de stoffer, der giver en følelse af lykke og afslappethed, og det kan give din krop lyst til at indtage mere af det. (Og så kan man blive afhængig af sukkeret i chokoladen!)
Falsk! Det er aldrig bevist, trods det høje sukkerindhold, at chokolade giver huller i tænderne. Tværtimod peger flere undersøgelser på, at chokoladen faktisk kan dræbe flere bakterier i munden og hjælpe til bedre tandhygiejne. Men det betyder selvfølgelig ikke, at chokolade kan erstatte tandbørsten!
Delvist sandt. Der er nemlig en smule koffein i chokolade, så selv om det slet ikke svarer til en kop kaffe, kan det kvikke dig en lille smule op.
Niks! Der er ikke fundet nogen forbindelse mellem chokolade og hovedpine.

Læs mere om