Skønhed

Undgå fedtet hår!

Af Stine Kærsgaard 16. november 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Yikes, ser dit hår hele tiden fedtet ud lige meget, hvad du gør? Du gør klogt i at kende de her vigtige tips.

Det er altså supernederen at have fedtet hår! Det ser slasket og skinnende ud, og det føles altså også ret klamt. Heldigvis kan du gøre flere ting for at slippe af med det fedtede hår - helt uden at skulle vaske det hver dag!

Læs også: Derfor skal du IKKE røre ved dit hår

Tjek de gode tips ud i galleriet her, og få lækkert hår – HVER DAG.

Undgåfedtethår!

Hver nat ligger dit hoved på et betræk med rester fra hovedbundsfedt og sved. Skift dit hovedpudebetræk ofte, så du ikke fedter håret for meget til på dén måde.
  

Det kan være fristende at køre hænderne gennem håret mange gange dagligt for at rode lidt i det eller sætte det pænt, men dine fingre afgiver faktisk en del fedt. Derfor er det en god idé at holde fingrene væk, hvis du vil undgå fedtet hår.
  

Filtret hår skal selvfølgelig kæmmes ind imellem, men egentlig er det smart ikke at rede håret for tit. Når du reder hår, fordeler du nemlig en masse hovedbundsfedt ud i håret, og det får hovedbunden til at producere endnu mere fedt.

En god hårvask føles rar, fordi du kommer af med den fedtede hovedbund - midlertidigt! Når du vasker hår for tit, producerer hovedbunden nemlig hurtigere endnu mere fedt. Prøv at gå en uge uden at vaske hår, og væn håret til, at der skal gå flere dage mellem hver hårvask. 

Når du bruger hårkur eller balsam, så brug det kun ude i de yderste spidser - ellers kan håret nemt klaske sammen og blive mere fedtet.
  

Hvis dit hår bliver fedtet, kan du tage det værste med en tørshampoo eller lidt hårpudder. Spray eller drys det ned i hårbunden, massér det ind og få en frisk følelse i håret på ny.

Hold dig fra de mest fedtede hårprodukter som hårolie og voks, og prøv i stedet at sætte frisuren med for eksempel hårspray. Hvis dine spidser er tørre, kan du nøjes med at bruge en lille smule af de olierede produkter i de yderste spidser.

Læs mere om

MegetMere