Skønhed

Derfor skal du IKKE røre ved dit hår

Af Stine Kærsgaard 22. oktober 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hmm, du bliver nok ikke superbegejstret over den her nyhed. Så er det sagt.

De fleste af os kender det der med lige at få lyst til at pille lidt ved håret. Enten lige puffe det lidt, så det ikke klasker så meget sammen, eller i timerne, når vi sidder og kører en tot om fingeren, fordi vi keder os lidt. Men måske skulle vi lade være, for ifølge en adfærdsforsker sender hårpilleriet et signal om, at vi er usikre og bange.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 20 hårtips du SKAL kende

Ifølge en undersøgelse, som er lavet af Dove, rører piger med fladt hår deres hår op til 18 gange om dagen. Det gør de hovedsageligt for at gøre det mere fyldigt, lige sætte pandehåret rigtigt eller for at få det til at se mere rodet ud.

Men nu hævder Vanessa Van Edwards, som er adfærdsforsker og forfatter, at det faktisk kan være problematisk:

- Problemet er, at det at røre ved håret, sender forskellige signaler, som jeg ikke tror, så mange kvinder er opmærksomme på, fortæller Vanessa og fortsætter:

- Hver gang, nogen rører ved deres hoved, deres hår eller deres nakke, så er det faktisk et tegn på, at man føler et stort ubehag, som kommer frem som frygt. Og måske frygter man slet ikke noget overhovedet, men vil bare gerne lige puffe lidt til håret, eller måske er det bare en lille ubevidst vane, man gør uden at tænke over det.

Læs også: Test: Hvor meget ved du om dit hår?

Så det problematiske er altså, at selv om du ikke rører dit hår, fordi du føler ubehag, så kan det blive opfattet sådan af andre. Og de vil faktisk tænke, at du ikke har det godt i situationen – og det kan måske hæmme dig i en eksamenssituation, til en jobsamtale eller, hvem ved, hvis du prøver at score en sød fyr?!

Hmm … Lidt interessant. Måske vi skulle sætte håret op næste gang, vi skal til eksamen!

Her er fire fails du laver, når du reder dit hår:

4failsdulaver,nårduredderhår

Når håret er vådt, er det meget mere skrøbeligt og nemmere at ødelægge, end når det er tørt. Derfor må du endelig ikke redde det med en almindelig børste, når det er vådt! Investér i stedet i en børste, der er specielt beregnet til at bruge i vådt hår, eller børst dit hår, inden du går i bad.
De fleste redder håret fra rod til spids, men det er præcis sådan, der opstår grimme knuder og knækkede hår! Red i stedet spidserne først, og arbejd dig så opad efterhånden, som du får redt knuderne ud.
De fleste har så travlt med at bekymre sig om slidte spidser, at de helt glemmer deres hovedbund. Men sundt hår betyder altså ikke kun sunde spidser. Det er trods alt hårbunden, der producerer håret, så den skal også være i tiptop-form! Børst og massér din hovedbund jævnligt, så der kommer gang i blodstrømningen til hårsækkene, der stimulerer hårvæksten og giver fyldigere hår.
De fleste bruger en helt tilfældig børste, uden at tænke på at forskellige børster er beregnet til forskellige hårtyper. Se her, hvilken børste der passer til dit hår. Vildsvinebørster: Bedst til tørt og kruset hår. Paddelbørster: Bedst til langt hår. Runde børster: Bedst til fladt hår, der trænger til ekstra fylde. Naturbørster i træ: Bedst til tyndt hår, der let bliver elektrisk.

MestLæste