Skønhed

Tips til at få langt hår

Af Benedikte Brix 4. juni 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne have dit hår til at gro hurtigere? Så følg vores tips til at få langt hår.

Undgå varmestyling
Det slider rigtig meget på håret, når du bruger hårtørrer, glattejern, krøllejern og andre varme stylere i dit hår. Lad dit hår lufttørre i stedet. Hvis du gerne vil bruge varme, så sprøjt først med en varmebeskyttende spray, som beskytter dit hår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Få de lækreste forårslokker

Beskyt mod sol og vand
Det er ikke kun din hud, der skal beskyttes mod solens UV-stråler - det skal dit hår også. Der findes masser af forskellige sprays, som du kan sprøjte i, inden du går ud. Husk at opfriske i løbet af dagen, ligesom du skal med din solcreme.
Når du bader, er det også vigtigt, at du beskytter dit hår. Det bedste er at bruge en badehætte, inden du skal i vand med klorin eller salt, så du ikke udsætter dit hår for unødig skade.

Vask sjældnere
Hver gang du vasker hår, forsvinder hårets naturlige olier, der ellers sidder som en hinde og beskytter hvert enkelt hårstrå. Derfor er det vigtigt, at du kun vasker hår to-tre gange om ugen, hvis du vil holde dit hår sundt, så det ikke knækker.

Brug den rigtige shampoo
Shampoo'er med kemikalier og silikone vasker håret hurtigt rent, men desværre udtørrer de også, og det får dit hår til at knække hurtigere. Tal med din frisør, hvis du er i tvivl om, hvilken shampoo der er bedst for dit hår.
Du kan for eksempel bruge Irmas granatæble shampoo, der er økologisk og sulfatfri - den koster 40 kroner.

Læs også: 7 tips til et fyldigere hår

Klip håret hver tredje måned
Du skal ikke klippe dit hår alt for tit, men husk stadig at få det gjort cirka hver tredje måned, så du kommer af med de slidte spidser. Hvis dit hår er slidt, kan det nemlig finde på at blive ved med at knække længere og længere oppe, og så går der rigtig lang tid, før du får langt hår.

Husk hårkur
Det er en rigtig god idé at bruge en god hårkur eller -maske en til to gange om ugen. Find en, der passer til dit hår. Hvis du er i tvivl, kan du spørge din frisør. En hårkur giver fugt til dit hår, så det bevarer sin elasticitet - det betyder, at det ikke udtørrer lige så let, og så får du færre knækkede hår.

Læs også: 10 myter om dit hår

Børst ordentligt
Først og fremmest skal du bruge den rigtige børste, når du reder dig. Sørg for, den er blød, og start så med at børste spidserne for at redde knuder ud. Nu kan du bevæge dig langsomt opad. Du må aldrig børste fra roden og ud! Det slider meget på manken, når du børster, og det får hårene til at knække, så børst så lidt som muligt i løbet af dagen.

Undgå stress
Stress er noget af det værste for din krop, og det går også ud over dit hår. Det kan blive tyndt og tjavset og i værste fald falde ud! Undgå stress med massage, let motion (måske yoga) - det er ikke kun godt for dit hår, men for din generelle sundhed.

Læs også: Få tjek på de fineste fletninger

Når du sætter håret op …
... er det vigtigt, at du bruger en hårelastik uden metalsamling. Metallet sidder nemlig og knækker hårene over, når du for eksempel har lavet en hestehale. Brug i stedet en hårelastik med limsamling eller endnu bedre en i gummi.

Tip! Det er også en god idé at flette håret, når du går i seng. Det mindsker knuder, hvilket betyder færre knækkede hår under børstningen.

I galleriet kan du se 20 uundværlige hår-idéer!

20uundværligehår-idéer

Giv håret ektra volumen ved at toupere det, inden du sætter det op i en hestehale. Krøl hestehalen med et krøllejern for at få looket.
Flet den forreste del af håret og lav et hårbånd ud af fletningen lige som Perrie Edwards.
En stram knold på toppen af hovedet er stadig supersejt. Lad dig inspirere af "Girls"-stjernen Zosia Mamet.
En fransk fletning i den ene side giver et fint og tilfældigt boheme-look.
En rodet sildebensfletning er perfekt til både hverdag og fest.
Sæt den øverste halvdel af håret fast i nakken lige som Taylor Swift. Du kan for eksempel bruge en volumenhårpude under håret for at få det til at fylde mere.
Lav en fin 1960'er frisure som Perrie ved at give håret masser af volumen med hårpudder og bukke hårspidserne opad med et krøllejern.
Lav en hestehale med den øverste del af håret og sæt den sammen med den nederste del. Husk sløjfer om hver hestehale!
Bland flere hårfarver sammen. Hvis du ikke har lyst til at farve håret, kan du bruge små, farvede extensions i din hestehale.
Lav en tilfældig knold og pynt den med en flot hårnål lige som Vanessa Hudgens. Du kan også bruge en fint spænde eller en flot elastik.
Lav en afslappet knold, formet som en halvbue - det er lettere end en almindelig knold!
Lav en sideskilning og et lidt rodet look, når du sættter en knold lavt i nakken.
Red håret i den ene side stramt tilbage og sæt det fast med hårnåle. Lav bølger i resten af håret med et krølle - eller glattejern. Det perfekte festlook!
Flet en masse totter og saml dem i en knold lige som Jennifer Lawrence.
Lav en stram fransk fletning i den ene side, så det ligner et sidecut. Kristen Stewart rocker looket!
En sporty hestehale går aldrig af mode! Lad et par totter hænge frem lige som Taylor Swift.
Lav en hestehale højt på hovedet og flet den. Lad den hænge mest til den ene side a la Katy Perry.
Har du kort hår? Prøv at sætte det frem foran ansigtet i den ene side lige som Miley - med lidt voks og lidt hårspray skal det nok blive siddende!
Vikl en rodet fletning rundt om hovedet og sæt den fast med hårnåle. Lad nogle totter hænge ned og krøl dem lidt.
Lav en fletning i den ene side og ryk derefter lidt i den, så den bliver bredere og mere rodet. Selena gør det perfekt!

MestLæste