Fjerne makeup
Skønhed

Stop! Du skal ikke prøve det her beauty-hack

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 30. november 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En beauty-blogger har fundet en ny måde at fjerne makeup på, men du skal altså ikke prøve at efterligne hende.

Det er lidt, som om der er en tendens blandt beauty-bloggere om at finde mærkelige måder at fjerne makeup på. Det nyeste forsøg involverer barberskum, og beauty-bloggeren Maria Yeager viser i en video på sin Instagram-profil, at skummet faktisk fungerer som en effektiv makeupfjerner:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

A video posted by Maria Yeager (@mariaybeauty) on

Læs også: Er det den klammeste måde at fjerne makeup på?

Men en kosmetolog har efterfølgende advaret mod at fjerne makeup med barberskum, for selv om barberskum sagtens kan bruges på huden (det er trods alt der, man putter det på, når man skal barbere sig), så egner det sig IKKE til at komme op til øjnene og øjenomgivelserne. Barberskum indeholder nemlig en masse kemiske stoffer, som absolut ikke lyder rare at få i nærheden af øjnene.

Læs også: Tandlæge advarer mod farlig trend på YouTube

Så hvis du absolut vil prøve hacket, så hold barberskummet langt væk fra øjenmakeuppen!

I galleriet kan du læse, hvorfor du IKKE skal sove med makeup:

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.

Læs mere om

MestLæste