mascara
Skønhed

Sådan undgår du, at din mascara klumper

Af Marie Søndergaard 15. februar 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er et meget nemt trick til at undgå klumper i din mascara. Læs om det her!

Øv, din yndlingsmascara er blevet klumpet og tør, og du føler ikke lige, du har penge til at gå ud og købe en ny! No problem. Der findes nemlig flere forskellige tricks til at få den næsten god som ny igen!

Læs også: Fire mascara-fails du skal kende

Vi har tidligere skrevet om, at du kan prøve at varme din mascara op ved for eksempel at holde den under den varme hane i ti sekunder. Det gør de fleste mere flydende og nemmere at arbejde med. Hvis det ikke virker optimalt, så prøv med øjendråber!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ja, det lyder lidt underligt, men hvis du drypper mellem to og fire øjendråber i din tørre mascara og bruger børsten til at røre lidt rundt med, så skulle den få den lækre og flydende konsistens igen, så den virker, som om du lige har købt den. Prøv ikke med dråber af almindeligt vand, da det slet ikke virker optimalt!

Læs også: Derfor skal du fjerne din makeup

Har du andre gode idéer til at gøre en tør og klumpet mascara god igen?

I galleriet kan du læse flere tips til din mascara!

10mascaratipsdergørenforskel

Hvis du vil have dine vipper til at bukke ekstra meget, så start med at bruge en vippebukker. Dine vipper får den fineste bue.
Læg et tyndt lag løs pudder hen over øjnene. Det kan både gøre dine vipper tykkere og få dem til at virke længere, når du har lagt mascaraen på.
Put mascara på de nederste vipper først!
Bagefter skal du lægge mascara på de øverste vipper. Lav en zigzag-bevægelse, når du påfører mascaraen, for så undgår du, at vipperne klistrer sammen, og på den måde får du mest muligt mascara på vipperne.
Læg eventuelt endnu et ekstra lag mascara, når det første lag er tørt, men vær lidt forsigtig, og læg ikke for mange lag - det kan få dine vipper til at klumpe sammen!
Brug en lille ren mascarabørste til at skille vipperne med, hvis du har fået for meget mascara på. (gør det gerne, før mascaraen tørrer helt).
Læg lidt pudder under dine nederste vipper, inden du tager mascara på for at undgå mascarapletter under øjnene. Fjern også de resterende sorte pletter med en vatpind.
Nogle makeupartister lægger først en mascara, der giver længde, og så én, der giver fylde. Prøv dig lidt frem og find ud af, hvad der fungerer bedst for dig.
Sørg for at få mascaraen helt ned til rødderne. Når mascaraen ligger tæt på rødderne, ser dine vipper superlange ud.
Red dine bryn med en ren mascarabørste, når du er færdig med mascaraen.

Læs mere om