Skønhed

Sådan fikser du trist vinterhår

Af Stine Kærsgaard 11. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Bliver dit hår helt fladt og elektrisk i vinterkulden? Få hjælp her!

Når det er frostvejr, tørrer både vores hud og vores hår ud. Og når håret mangler fugt, har det tendens til at blive tørt og elektrisk – ja, faktisk helt umedgøreligt!

Læs også: Tips til at få langt hår

Da dårlige hårdage er supernederen, giver vi dig her førstehjælp til trist, tørt og glansløst hår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis dine lokker er tørre …

For at dit hår stadig kan se sundt ud om vinteren, er det vigtigt, at du tilfører det fugt – masser af fugt! Brug shampoo og balsam, som giver ekstra fugt, og som ikke indeholder sulfat, da det kan fjerne hårets naturlige fedtlag. Samtidig er det også vigtigt, at du ikke vasker dit hår alt for tit.

Læs også: Sådan laver du en hat ud af dit hår

Hvis dit hår er elektrisk …

I stedet for at vikle et håndklæde om dit våde hår og køre håndklædet rundt i det, så dit hår ender helt pjusket, så tør det i stedet forsigtet ved at dræne vandet fra det med håndklædet. Samtidig er det en god idé at bruge hårolie eller komme lidt fugtighedscreme i dit tørre hår, da det kan styrre de ustyrlige hårstrå.

Hvis dit hår er flat …

Hvis dit hår bare klasker fuldstændig sammen om vinteren, så er der heldigvis masser af produkter, som kan hjælpe dig. Kom lidt hårpudder i nede ved hårødderne, da det kan løfte dit hår hele dagen.

Se her hvilke fails du skal undgå, når du redder dit hår!

4failsdulaver,nårduredderhår

Når håret er vådt, er det meget mere skrøbeligt og nemmere at ødelægge, end når det er tørt. Derfor må du endelig ikke redde det med en almindelig børste, når det er vådt! Investér i stedet i en børste, der er specielt beregnet til at bruge i vådt hår, eller børst dit hår, inden du går i bad.
De fleste redder håret fra rod til spids, men det er præcis sådan, der opstår grimme knuder og knækkede hår! Red i stedet spidserne først, og arbejd dig så opad efterhånden, som du får redt knuderne ud.
De fleste har så travlt med at bekymre sig om slidte spidser, at de helt glemmer deres hovedbund. Men sundt hår betyder altså ikke kun sunde spidser. Det er trods alt hårbunden, der producerer håret, så den skal også være i tiptop-form! Børst og massér din hovedbund jævnligt, så der kommer gang i blodstrømningen til hårsækkene, der stimulerer hårvæksten og giver fyldigere hår.
De fleste bruger en helt tilfældig børste, uden at tænke på at forskellige børster er beregnet til forskellige hårtyper. Se her, hvilken børste der passer til dit hår. Vildsvinebørster: Bedst til tørt og kruset hår. Paddelbørster: Bedst til langt hår. Runde børster: Bedst til fladt hår, der trænger til ekstra fylde. Naturbørster i træ: Bedst til tyndt hår, der let bliver elektrisk.

Læs mere om