Skønhed

Olier til din beauty-rutine

Af Luise Gregersen 22. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Olie er ikke kun til madlavning og massage! Vi guider dig til, hvordan du bruger de gyldne dråber i din beauty-rutine.

Der var engang, hvor olie var et fy-ord i skønhedssammenhæng. Men nu er olie blevet en af tidens hotteste beauty-trends. De rigtige olier kan nemlig give dig renere hud, glansfuldt hår og en sund mund!

Læs også: 10 beautyfejl du måske begår

Se her, hvordan du bruger olier i din beauty-rutine

Olie mod bumser
Det lyder måske lidt mærkeligt at bruge olie til at bekæmpe bumser, men det virker faktisk! Du skal selvfølgelig ikke bruge raps- eller motorolie, for det er noget gris! Du skal i stedet bruge en god antibakteriel olie såsom tea tree oil. Tea tree oil modvirker de bakterier, der giver bumser, helt uden at udtørre huden, som mange andre cremer mod bumser gør. Dup lidt af olien på, der hvor du har bumser, eller brug en ansigtscreme med et højt indhold af tea tree olien i din daglige hudpleje.

Olie til håret
Hårolie er vildt populært, og det er der en rigtig god grund til. Olie er nemlig intet mindre end genialt til tørre spidser, krusede krøller og flyvske hårstrå. Du kan både bruge hårolie i vådt hår, inden du føntørrer det, men du kan også bruge det i helt tørt hår. Hvis dine spaltede spidser virkelig trænger til en klipning, kan hårolie faktisk få dit hår til at se meget sundere ud, så du kan udskyde frisørbesøget lidt længere!

Læs også: De bedste beauty-Instagrams

Olie til dine tænder
Du skal også kende den ældgammel teknik, der på engelsk hedder oil pulling, altså olie-udtrækning. "Divergent"-stjernen Shailene Woodley er kæmpefan af tricket! Oil pulling går ganske enkelt ud på at tage en skefuld kokos- eller sesamolie, og gurgle det rundt i munden ligesom mundskyl. Bagefter spytter du olien ud i skraldespanden. Du må ikke spytte ud i håndvasken, for det kan nemlig stoppe afløbet til. Det skulle både give hvidere tænder og sundere tandkød, og fordi olien trækker affaldsstoffer ud af din krop, skulle teknikken faktisk også give pænere hud!

Herunder kan du læse stjernernes skønne beauty-tips!

Stjernernesskønnebeautytips

- Jeg vasker altid mit ansigt, før jeg går i seng, og så bruger jeg en øjencreme.

- Solpudder er altid et hit!

Jeg lærte af min bedstemor, at mindre er mere – man skal aldrig have for meget makeup på, for så ser man overmalet ud.

- Min mor lærte mig et virkelig godt skønhedstip. Hun puttede olie eller mayonnaise i sine hårspidser, før hun gik i bad, så shampooen ikke udtørrede dem.

- Jeg har altid skeer liggende i fryseren til de morgener, hvor jeg ikke har fået søvn nok. Jeg putter dem på øjnene, og så fjerner de poser under øjnene.

- Jeg plejede at vaske mit hår hver dag, men for et par år siden lagde jeg mærke til, at det gjorde mit hår tørt og skrøbeligt, så nu vasker jeg det kun hver anden dag.

- Put lidt highlighter lige under dit øjenbryn, på kindbenene og, tro det eller ej, lige over læben.

- Krøl dine øjenvipper med en ske, hvis du ikke har en øjenvippebukker.

- Mine tre bedste tips er: Fugt, søvn og gør noget ud af dine øjenbryn. Det er de tre ting, jeg prøver at fokusere på i mit liv.

- Få bugt med hævede øjne ved at skære et par køleskabskolde kartofler i skiver. Lad skiverne trække i vand i et øjeblik, og læg dem på øjenlågene i 15 minutter. Det virker hver gang!

- Hvis du rammer ved siden af med din mascara, så dyp en vatpind i foundation, og brug den til at fjerne og skjule fejlen på samme tid.

- Hemmeligheden, bag min rene hud, er, at jeg renser, toner og fugter den hver dag.

Læs mere om

MegetMere