Skønhed

Lav dine egne bodyscrubs

Af Stine Kærsgaard 30. marts 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mmm! Skal din hud også gøres forårsklar med dine helt egne hjemmelavede bodyscrubs?

Jo tættere vi kommer på sommer og sol, jo mere har vi også lyst til at gøre vores hud frisk og strålende at se på.

Der er mange gode grunde til at lave sine egen bodyscrubs. Udover at det er billigere, så slipper du også for forskellige tilsætningsstoffer som parfume, kemikalier, farvestoffer og så videre.

Læs også: Ansigstmaske du kan lave derhjemme

Du bliver mest glad for dine bodyscrubs, hvis du finder små, pæne glas, som du kan komme scrub-massen ned i. På den måde kan du også lave flere scrubs, når nu du er i gang, og bruge dem som gaver til din familie og dine veninder. Win!

Her er tre lækre (og supernemme) scrubs, som du kan lave:

Pebermynte-bodyscrub

Den her scrub er vildt god, fordi den på grund af mynten har en opkvikkende effekt. Du bliver frisk med det samme og får den bedste start på dagen, hvis du bruger den i badet om morgenen.

Det skal du bruge:

En halv dl økologisk kokosolie

1 dl sukker

2 tsk. pebermynteolie

Læs også: Sådan laver du en lækker håndspa 

Lavendel-bodyscrub

Den her scrub virker beroligende og afslappende og er derfor helt perfekt at bruge i badet om aftenen, inden du hopper i seng.

Det skal du bruge:

1 dl groft salt

En halv dl mandelolie

En halv dl lavendelolie

1 spsk. hakkede rosemarin-blade

Lime-bodyscrub

Udover at limesaften har en peelende og opstrammende effekt, så gør den her scrub også din hud frisk og blød.

Det skal du bruge:

2 dl sukker

1 dl kokosolie

3 spsk. limesaft (du kan også bruge citron)

Her er otte beautyapps, som vi ikke kan leve uden!

 

8beauty-appsviikkekanleveuden

Er du i tvivl om, hvilken øjenskygge der passer til din hud- og hårfarve? Med Visada kan du uploade dine selfies, og få helt specifikke skønhedstips baseret på din hudtype og dine farver. Smart!

Man skulle egentlig tro, at din mobils eget kamera kunne bruges som spejl, men kvaliteten er simpelthen for lav til, at du kan se, om du har ramt ved siden af med blushen, eller om den der trælse bums er dækket. Den her app laver simpelthen dit kamera om til et spejl ved at øge billedkvaliteten. Så behøver du aldrig pakke et taskespejl igen!

Er du på jagt efter en ny neglelak? OPI laver seriøst de bedste neglelakker ever, og med deres app kan du se, hvordan de forskellige lakfarver passer til din hudfarve! Så ved du præcis, hvilken neglelak du skal skrive på ønskelisten.

Har du en yndlingslak, som du altid glemmer navnet på? Med Nail Snob kan du scanne stregkoden på din neglelak og gemme den, så du altid kan finde den frem, når det er tid til at købe en ny flaske. Et must hvis du har en kæmpe neglelakssamling!

Med den her app har du altid din helt egen skønhedsekspert i lommen. Først uploader du et selfie fra dit fotoalbum eller Facebook, og så fortæller app’en dig, hvilke farver du skal gå efter, når du shopper foundation. Hvis du ikke ved, om din hud har gule eller røde undertoner, så skal du have den her app!

Vi ved alle sammen, at det er altafgørende for din sundhed (og skønhed), at du drikker nok vand. Men hånden på hjertet så glemmer vi det alle ind imellem. iDrated holder styr på, hvor meget vand du drikker i løbet af dagen og minder dig om at drikke mere. Smart!

Er du på udkig efter lidt nyt til din makeuppung? Lad Pretty in My Pocket være din guide! Du scanner simpelthen produkternes stregkoder i butikken, og så giver app’en dig en masse anmeldelser af netop den lipgloss eller foundation, du overvejer at bruge penge på.

Ja, YouTube er faktisk en af de allerbedste skønhedsapps i verden! På YouTube kan du nemlig finde utallige makeup- og hårtutorials, der guider dig til netop det look, du gerne vil prøve.

MegetMere