Skønhed

Lækker med avocado

Af Luise Gregersen 10. december 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du brugt alle dine penge på julegaver? Så er det heldigt, at et af de allerbedste skønhedsprodukter kun koster seks kroner…

Bruger du kun avocadoer, når du laver smoothies og guacamole? Det er en fejl! Den rynkede, mørkegrønne frugt (jep, det er en frugt) er nemlig helt genial som skønhedsprodukt!

Læs også: Nemme DIY-masker

Her får du seks smarte skønhedsfiduser, du kan bruge en avocado til.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fugtmaske
Avocadoen er naturligt rig på fugt. I stedet for at købe en dyr fugtmaske, kan du mose en avocado og smøre massen i ansigtet. Lad det sidde i et kvarters tid, og skyl af.

Førstehjælp til bumser
Avocadoer har et højt indhold af E-vitamin, der er vildt godt for huden, hvis du har mange bumser eller ar. Bland avocadoen med lidt honning, og smør det på, der hvor du har bumser. Skyl af efter ti minutter.

Læs også: Spis dig til smuk hud

Hårmaske
Avocado er supergodt for tørt og trist hår! Lav en lækker og billig hårmaske af most avocado, lidt honning og en teske olivenolie. Put masken i håndklædetørt hår, og lad den sidde i et kvarters tid. Skyl håret grundigt i lunkent vand.

Aftersun
Avocado virker lindrende på forbrændt hud, så hvis du ikke er grundig nok med solcremen på skiferien eller sommerferien, kan et par skiver avocado virke kølende og lindrende.

Øjenmaske
Har du prøvet det gamle trick med agurkeskiver på hævede og trætte øjne? Så skal du også prøve avocado mod mørke rande og poser under øjnene! En lille skive under hvert øje i ti minutter gør underværker.

Madmodbumser

Nødder – især paranødder – indeholder zink og selen, som virker mod akne. De har også masser af E-vitamin, magnesium, jern og andre ting, som er gode for hud og helbred.
Du kan bruge brændenælde i te og salater – det hjælper både mod akne og eksem, fordi det hæmmer betændelse i huden. Og så er det også proppet med antioxidanter!
Flere mener, at almindelige mælkeprodukter er dårlige for huden og giver akne. Derfor kan du prøve at erstatte almindelig mælk med soyamælk og andre laktosefri alternativer og se, om det virker.
Æg indeholder mange gode ting – for eksempel selen, zink, protein og vitaminer, som er gode for huden.
Gulerødder indehold vitaminer, der kan være med til at forebygge akne.
Bær har masser af gode antioxidanter og fibre, og så regulerer de blodsukkeret, så du ikke så nemt kommer til at spise sukker og andre ting, der er dårlige for huden.
Rødbede indeholder calcium, magnesium og vitaminer, der heler huden og renser kroppen for affaldsstoffer.
Selv om nogle mælkeprodukter er skidt for huden, så er græsk yoghurt godt. Det modvirker nemlig de bakterier, der kan føre til bumser.
Brug mynte-blade i te, saft eller salat – det har en helende virkning på huden og afstresser kroppen.
Fisk som laks og makrel bekæmper betændelse i huden – ingen store, røde bumser til dig.
Avokadoer hjælper til at fugte huden og danne collagen, som gør huden pæn og ensartet.
En varm kop grøn te giver dig og din hud en masse antioxidanter – mmm!
Vand er noget af det bedste for din hud, hvis du døjer med bumser. Det udrenser din hud, giver den fugt og holder den ung.
Glem mælkechokolade og spis i stedet en god, mørk chokolade – gerne 70 procent kakao. Det er proppet med antioxidanter!