Ansigtsmasker
Krea

De nemmeste DIY-ansigtsmasker

Af Susie Pedersen 1. marts 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er faktisk ret nemt at lave dine helt egne ansigtsmasker. Se de nemmeste DIY-ansigtsmasker her.

Lav let dine egne ansigtsmasker

Når du virkelig skal pleje dig selv, er ansigtsmasker altid en god idé. Det er både afslappende og lidt afstressende at hygge rundt på badeværelset, når man tager sig tiden til det. Du kan sagtens lave rigtig effektive masker ud af ting, som du allerede har i køkkenet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Se flere gode DIY-ansigtsmasker her!

Det første du skal gøre er at finde ud af, hvilken hudtype du har. I grove træk findes der tre hudtyper, så du har enten uren hud, tør hud eller en kombineret/normal hud. Når du ved, hvilken hudtype du har, kan du blande den helt rigtige maske, som vil gavne din hud bedst muligt.

Gode ingredienser findes der mange af, men inden du kaster dig over en af de lækre DIY-ansigtsmasker, er det en god idé at vide, hvad der er godt for din hudtype. Her kan du se, hvad du kan komme i dine DIY-ansigtsmasker, som hjælper lige præcis din hud.

Gode ingredienser, hvis du har uren hud:
Agurk: Agurk har både en rensende og en opfriskende virkning.
Avokado: Avokado er fugtgivende uden at fedte din hud til.
Gulerod: Gulerod er også god mod uren hud, da den hjælper med at gendanne huden og beskytter mod infektion.
Citron: Citron fjerner olie fra huden og har en strammende effekt, men det er også meget barsk for huden, og derfor skal du være forsigtig med citron i dine ansigtsmasker.

Læs også: Sådan slipper du af med hudorme!

Gode ingredienser, hvis du har tør hud:
Mango: Mango har vildt mange A-vitaminer, som din hud har rigtig godt af.
Avokado: Der er en grund til, at avokado bruges i rigtig mange ansigtsmasker. Fugten er nemlig god til alle hudtyper - også tør hud.
Banan: Banan fugter også huden, og den er især god, fordi den også har en fugtighedsbevarende effekt.
Honning: Honning har en masse små mængder vitaminer og mineraler, som hjælper med at holde huden sund og fugtig.

Læs også: Få gode råd om bumser

Gode ingredienser, hvis du har kombineret/normal hud:
Yoghurt: Yoghurt blødgør huden, og så kan det virke beroligende på irriteret hud. Win.
Spinat: Spinat hjælper med at opfriske din hud, og huden kan føles helt stram og frisk bagefter.
Rørsukker: Hvis din hud, hverken er tør eller har urenheder, kan du bruge rørsukker i let eksfoliering/skrubbemaske. Rørsukkeret hjælper med af fjerne de døde hudceller.

Hvis du har en kombineret/normal hudtype, kan du sagtens bruge ingredienserne fra de to andre hudtyper. Heldige asen!

I galleriet herunder kan du se tre nemme DIY-ansigtsmasker.

DenemmesteDIY-ansigtsmasker

Hvis du har tid og overskud, inden du påfører din DIY-ansigtsmaske, kan du dampe dit ansigt, så din hud er helt klar til masken. Det er superenkelt, du skal bare koge noget vand og hælde det ned i en gryde eller en balje. Derefter tager du et håndklæde over hovedet, så du får dampen fra det varme vand mod ansigtet. Du skal selvfølgelig passe på, at du ikke brænder dig! Når du har siddet i et lille stykke tid, er du klar til at påføre din maske. Husk, at vær forsigtig med alt, hvad du kommer på din hud. Føles det forkert, skal du skynde dig at fjerne masken fra ansigtet. Se de nemme masker med naturlige ingredienser til din hudtype i galleriet her.
Det her er en hurtig og effektiv DIV-ansigtsmaske til uren hud. Alt du skal bruge er honning, fint salt og citron! - 1 spiseske Citron - Knivspids salt - 2 spiseskeer honning Pres en citron og hæld en spiseske citronsaft over i en skål, som du tilsætter en knivspids salt til. Når salten er opløst tilsætter du honning, som giver huden fugt. Citronen renser din hud i dybden og fjerner bakterier, og den fine salt hjælper med at åbne dine porer, så huden kan tage i mod ansigtsmasken. Lad masken virke i 3-5 minutter og brug din hverdagscreme bagefter.
Denne maske er simpelthen så nem, og så er den god for din tørre vinterhud. Det eneste du skal bruge er honning og avokado. Du kan med fordel vælge en økologisk udgave af begge ingredienser. - 2 tsk honning - En halv avokado Du kan enten mose avokadoen med en blender eller en gaffel. Bland derefter honningen i, og påfør det på din hud. Lad den virke i 10 minutter, så din hud suger alt fugten fra masken.
Verdens nemmeste maske til kombineret/tør hud – det må være den her. Alt, du skal bruge er naturel yoghurt eller kvark og noget sukker. Kombinationen af de to ingredienser fjerner de døde hudceller og beroliger huden, mens den skrubbes blidt. - 1 spiseske rørsukker - 1 teske yoghurt Sukkeret og yoghurten skal bare blandes sammen og derefter på huden. Lad den virke i 10 minutter, inden du skyller den af med bløde cirkelbevægelser.

MestLæste