lime under armene
Skønhed

Hvad sker der for lime under armene?

Af Marie Søndergaard 27. maj 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi havde seriøs ikke overvejet, at lime under armene kunne bruges mod sved!

Har du måske allerede hørt om beauty-bloggere, som anbefaler, at man bruger lime som deodorant? Det gør blandt andre vloggeren Farah Dhukai, som forklarer, at limesaft holder hende tør og frisk under armene hele dagen.

Tag testen: Har du problemer med sved?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hun plejer at skære limen i skiver og bruge den under armene efter et bad – dog ikke, hvis hun lige har barberet sig, for så svier det! Så lader hun det tørre helt, og så skulle limesaften hjælpe mod sved og lugt.

Læs også: Hvidløg mod bumser?

Seventeen Magazine har dog snakket med en dermatolog, som mener, at det ikke er en god idé med lime under armene, fordi syren i citrusfrugten kan irritere den sarte hud i armhulerne. Hm … det giver meget god mening, så vi tror altså også lige, vi holder lidt igen med lime som deodorant!

Herunder får du fem tips mod svedlugt!

Femtipsmodsvedlugt

For at undgå svedlugten skal du som hovedregel gå i bad og bruge en god sæbe – hver dag! Nyt sved lugter ikke, det er kun det sved, som har fået lov til at sidde i armhulen i noget tid. Ved ofte at vaske dig under armene undgår du, at sveden bliver gammel… Og dermed også lugten!
Foto: Shutterstock
En anden ting, du skal huske, er at skifte tøj efter badet. Hvis huden først kommer i kontakt med de gamle svedbakterier, vil du komme til at lugte igen – og badet er spildt!
Foto: Shutterstock
En god deodorant er et must have, hvis du vil undgå at lugte af sved! Gå efter deodoranter med antiperspiranter, da de er med til at hæmme lugten. Det er også en god idé at gå udenom deodoranter med en masse parfume, da du måske vil opleve at få irriteret hud eller i værste tilfælde allergi.
Foto: Shutterstock
Noget mad, som for eksempel chili, hvidløg eller ingefær, har tendens til at varme kroppen ekstra meget op – det sætter gang i svedprocessen. Hvis du har tendens til at lugte meget, så pas på med at spise for meget af den slags fødevare. Det er dog forskelligt fra person til person – nogle vil ikke mærke en ændring!
Foto: Shutterstock
Både fysisk og psykisk aktivitet sætter gang i svedproduktionen. Hvis du for eksempel ofte spiller bold i frikvarteret eller skal koncentrere dig meget, så tag en deodorant med i tasken, så du kan forebygge lugten løbende.
Foto: Shutterstock

MestLæste