Helbred & balance

Tror du på det her hvidløgs-beautytrick?

Af Stine Kærsgaard 14. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hmm, vi bliver simpelthen nødt til at prøve det her trick af …

Instagram er virkelig et sted, hvor piger fra hele verdens deler deres forskellige beauty-tricks, og nogle gange er de altså ret bizarre!

Læs også: 7 beauty-tips du skal huske før daten

Nu er der kommet et nyt trick, som eftersigende skulle hjælpe dig med at gøre kål på dine bumser i løbet af natten.

Ifølge skøndheds-vloggeren Farah Dhukhai er det eneste, du skal gøre, bare at smøre hvidløg på bumsen og så lægge dig til at sove … Og wupti, næste dag skulle bumsen så være pist væk.

Læs også: De bedste beauty-Instagrams

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se her, hvordan hun gør:

Skal du trykke en bums? Få svaret her ...

Skaljegtrykkebumsen?

Selv om det godt kan virke lidt irriterende at skulle lade den hvid-gule betændelse blive i din hud, forsvinder din bums faktisk hurtigst, hvis den bare får lov til at være i fred. Din hud vil nemlig altid prøve at bekæmpe infektionen indefra. Selv om du ikke synes, at der sker en dyt, når du kigger på den udefra, så arbejder huden faktisk på højtryk for at komme af med bumsen.
Foto: Shutterstock
Du vil nok have en følelse af, at din hud bliver mere ”ren”, når bumsen er trykket, og betændelsen er væk. Men det er ikke tilfældet! Faktisk stresser du bare huden endnu mere, da den i stedet for at bruge energien på at bekæmpe bumsen bruger krudt på at ”lappe” det hul, som du har lavet, så der ikke trænger endnu mere skidt ind. Når du først har presset bumsen, vil du derfor sætte huden på dobbeltarbejde. Ikke smart!
Foto: Shutterstock
Det hvid-gule skidt der kommer ud, når du presser bumsen, indeholder en masse bakterier. Lander det på andre porer, kan det give dig endnu flere bumser.
Foto: Shutterstock
Når du trykker en bums, kan du faktisk også gøre området endnu mere rødt, betændt og hævet. Dæk i stedet bumsen med lidt makeup. Normalt går der højest en uges tid, før den er væk, men presser du den kan du risikere at lave sår og på længere sigt ar.
Foto: Shutterstock
Undlad at kigge for meget på bumsen, når du står og kigger sig selv i badeværelsesspejlet – du får bare endnu mere lyst til at pille i den! Kommer du alligevel til det, så hav rene hænder og undgå at sprede den hvid-gule materie på huden, da det giver flere bumser. Dæk bumsen med mineralmakeup, så huden stadig kan ånde. Huden vil efter nogle dage selv have bekæmpet infektionen.
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste