Skønhed

Har du styr på beauty-hygiejnen?

Af Cecilie Rosfort-Nees 15. marts 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Stikker du dine ikke helt rene fingre ned i din læbepomade, renser du hud med en nusset vaskeklud, og får du ikke altid fjernet al mascaraen? Få styr på, hvordan du plejer dig selv på en hygiejnisk måde lige her!

Har du styr på beauty-hygiejnen ...

Når du rydder op i din makeuppung?
Din makeup holder desværre ikke evigt, og du skal derfor huske at holde øje med, om din makeup pludselig lugter mærkeligt, klumper eller fungerer dårligt. Hvis du er i tvivl om, hvor længe dit dullegrej kan holde, kan du tjekke det her:

Læs også: Hvor længe kan makeup holde sig?
Læs også: Forårsrengøring i makeup-pungen

Når du tager læbepomade på?
En læbepomade på tube er et godt køb, hvis du har tænkt dig at bruge den i løbet af dagen og derfor nok heller ikke altid har helt rene hænder, når du tager den på. De fine læbepomader på bøtte kan du så bruge derhjemme, for eksempel om natten, hvor du har mulighed for at vaske fingrene rene for snavs, inden du tager læbepomade på.

Når du renser makeup af?
Du havde lidt travlt, og så fik du altså ikke lige al makeuppen af, og så skete det samme da for resten også lige dagen efter … Og nu har du så tre-fire dages gammel mascara på vipperne. Det er halv-nasty - og samtidig får det dine vipper til at knække meget nemmere. Rens mascaraen ordentligt af hver aften - det gør i øvrigt også din øjenmakeup dagen efter meget flottere, at der ikke sidder gamle rester på hud og vipper.

Læs også: Huskeliste til god hygiejne

Når du renser dit ansigt?
Hvad bruger du, når du renser dit ansigt? Den samme vaskeklud dag ud og dag ind? Stop med det! En halvlunken vaskeklud er nemlig et sted, bakterierne er vilde med at bo. Brug vat til din daglige ansigtsplejerutine, eller sørg for, at de klude eller svampe, du bruger, er rene.

creme, beauty, hygiejne, beautyhygiejne, hygiejnisk, makeup, makeuppung

Når du tager creme på?
Hvis du bruger en creme i en bøtte, går det altså ikke at stikke hele hånden ned i bøtten, hver gang du skal have creme på. På den måde ryger der nemlig tonsvis af bakterier ned i din lækre creme, og så holder den dårligt og bliver knap så effektiv.
Vask derfor hænder, inden du tager creme op af en bøtte, eller brug en af de små pinde, der nogle gange følger med til cremerne.

Når din veninde vil låne din makeup?
Åh, det kunne være så hyggeligt at dele makeup med alle dine girls, men lad være med det. Det er uhygiejnisk, og I kan risikere at smitte hinanden med både forkølelse og forkølelsessår. No thanks!

MestLæste