Kylie Jenner
Skønhed

Farvel til fladt hår med "omvendt hårvask": Se, hvordan du gør

Af Rose Maria Boelsmand 8. maj 2023
Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix
Tricket vender alt det, du plejer at gøre, på hovedet. Bogstavelig talt.

Er du også en af dem, der, lige meget hvor mange volumen-produkter du sprayer, vasker og puffer i håret, står tilbage med hår, der klistrer ind til kæberne? Ja, så er du langt fra alene.

Fladt hår er en landeplage, og især her i Skandinavien, hvor det kolde, tørre klima ikke yder nogen som helst form for hjælpende hånd med at give hårrødderne et naturligt løft.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men løsningen på det flade hår kan være mere lige til end du tror – og den kræver hverken dyre produkter eller heftig føntørring. Faktisk er det så simpelt som at bytte om i rækkefølgen på de produkter, du allerede bruger, når du vasker hår.

Måske er du stødt på begrebet ’Reverse Washing’ på sociale medier, der i bund og grund går ud på at bruge balsam før shampoo i badet.

Ved at bruge balsam som første trin i hårvasken og lade den sidde i et par minutter inden den vaskes ud (som det altid anbefales), sikrer man ikke blot at hårspidserne optager al den fugt, de har behov for, men også at balsamen vaskes grundigt ud efterfølgende.

En hårekspert har udtalt til Marie Claire, at nogle føler, at håret bliver tungt og lidt fedtet, hvis en balsam bruges til sidst, og det har noget at gøre med at mange ikke får produktet vasket ordentligt ud.

Men hvis man bruger balsam først, og derefter vasker håret grundigt med shampoo, får håret alle de gode egenskaber fra balsa

Derfor egner ’reverse washing’-metoden sig også bedst dem, der naturligt har fint, fladt hår, hvor der ikke skal så meget til at tynge det.

Har man derimod hår med masser af krøller og tekstur, er det fordelagtigt at holde sig til den klassiske rækkefølge med shampoo først og dernæst balsam.

Har man derimod fint hår, er det bare med at give den omvendte hårvask et forsøg – for eftersom du kan gøre det med de produkter, du i forvejen har stående på badeværelseshylden er der jo ikke noget spildt i at prøve metoden af.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste