Skønhed

Få skolens lækreste pandehår

Af Cecilie Rosfort-Nees 4. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvorfor ikke få det allerbedste ud af dit pandehår? Cecilie giver dig 10 nemme tips til skolens lækreste pandehår lige her!

1. Nøjes med at vaske pandehåret
Hvis resten af dit hår ikke trænger til at blive vasket, kan du nøjes med at vaske dit pandehår om morgenen og tørre det. Pandehåret fedter mere end resten af håret, da det er i kontakt med huden og har derfor brug for at blive vasket oftere.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Psst! Hvis du vågner for sent, kan en tørshampoo være en nødløsning.

2. Pas på med produkterne!
Hold igen med produkterne i dit pandehår - for meget voks gør dit hår fedtet og får det til at klistre sammen, og hårolie gør det fedtet. I det hele taget skal du passe på med at bruge for meget stylingprodukt - hvis du vil have pandehåret til at blive på plads, er din føntørring vigtigere end dine produkter.

Læs også: Hvilket pandehår passer bedst til dig?

3. Føntør på den rigtige måde
Form dit hår med en smal børste, mens du føntørrer dit hår.
Hvis du har pandehår med sideskilning, så start med at føntørre det den modsatte vej, end du vil have det til at sidde - red det først mod den side, du vil have det, når det er næsten tørt. På den måde bliver pandehåret ikke fladt og bevarer stadig fylden.
Hvis dit pandehår er lige, er det bedst at føntørre det fra side til side og til sidst fremad.
Buk spidserne lidt indad, når håret er næsten er tørt.

4. Glat, men ikke for meget
Dit glattejern er supergodt at bruge til at lave effekter i pandehåret. Hvis du for eksempel ikke fik bukket dit pandehår nok med føntørreren, kan du gøre det med dit glattejern. Men pas på med at glatte dit pandehår for meget - det kan ende med at se fedtet ud, ligesom al volumen forsvinder.

Læs også: Sådan glatter du dit hår

5. Husk frisøren
Mange frisører klipper pandehår gratis, hvis du er fast kunde i salonen. Få klippet pandehår af en dygtig frisør cirka en gang om måneden - klip aldrig selv dit pandehår.

6. Just do it!
Pandehår giver ny karakter til en frisure, du måske er blevet træt af, ligesom det indrammer dit ansigt flot. Hvis du ikke har prøvet at have pandehår, så gør det! Det vokser jo ud igen, hvis du skulle fortryde …

7. Balsam forbudt!
Du skal ikke bruge balsam i dit pandehår, men kun fra ørene og ned. Balsammen vil få dit hår til at virke fedtet.

Læs også: Gode vitaminer til håret

8. Fortrudt?
Det kan ske, at man fortryder sit pandehår eller bliver træt af det, og så er det jo ikke så meget andet at gøre end at lade det vokse ud igen. Din frisør kan hjælpe dig med at gøre vokse-perioden til at holde ud. Hvis du fortæller hende, at du drømmer om at få det langt igen, kan hun klippe det, så det falder bedre sammen med resten af håret, mens det vokser ud.

9. Bonus ved cykelhjelm!
Du tror måske, at din cykelhjelm ødelægger dit ny-stylede pandehår, men faktisk er det omvendt -cykelhjelmen skåner nemlig pandehåret fra vinden og holder det samtidig på plads, mens du cykler til skole. Hvis du tager din hjelm på lidt forsigtigt, er pandehår ingen undskyldning for ikke at bruge cykelhjelm.

10. Pudder er din ven
Hvis du pandehår fedter nemt, skyldes det sikkert, at huden på din pande fedter. Brug derfor en pudder i ansigtet om morgenen, og frisk huden op med lidt pudder i løbet af dagen.

MestLæste