Skønhed

Få din neglelak til at holde længere

Af Luise Gregersen 6. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Holder din neglelak kun et par dage? Vi har redningen! Læs med her, og find ud af, hvordan du får din neglelak til at holde vildt længe.

Hvem gider lægge et nyt lag neglelak hver dag? Det tørrer jo overdrevet langsomt, og det er der ligesom ikke nogen, der har tid til at vente på!

Læs også: Stop med at bide negle

Heldigvis er der rigtig mange tricks, der får din neglelak til at holde vildt længe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Sørg allerførst for, at dine negle er helt rene. Der må hverken være spor efter gammel neglelak, håndcreme eller neglelakfjerner på dine negle, for det forhindrer den nye lak i at binde.

2. Fil en lillebitte smule ovenpå neglen med en såkaldt buffer. Det gør din negls overflade lidt grovere, og det får neglelakken til at sidde bedre fast.

3. Start med et lag klar underlak. Underlak forhindrer din neglelak i at trænge ind i din negl og gøre den gul og misfarvet, så det er altså pænt vigtigt!

Læs også: De bedste beauty-Instagrams

4. Læg et tyndt lag lak på hver negl. Start med et strøg ned langs midten af neglen, og læg derefter et strøg på hver sin side af neglen, så den er dækket helt. Lad lakken tørre i et par minutter, og læg så endnu et lag.

5. Når begge lag er helt tørre, skal du bruge en klar overlak på hele neglen. Overlak beskytter din neglelak mod at skalle og giver dine negle en flot glans.

6. Når dine negle er helt tørre, lægger du en lille smule af overlakken på dine negles yderste spidser. Læg lakken på vandret i stedet for lodret, som man ellers normalt lægger neglelak. Det forsegler dine neglespidser, der som regel er skurken, når neglelakken begynder at skalle.

7. Tadaa! Nu skulle dine fine negle gerne holde i helt op til en uge! Læg et nyt lag overlak hver dag, hvis du vil være helt sikker på, at din manicure holder.

Bonustip: Hvis du skal på festival eller på ferie, hvor du ikke gider slæbe hele neglekittet med, så brug en glimmerlak. Glimmerlak binder nemlig så godt til neglen, at de faktisk kan være rigtig lede at fjerne igen!

Herunder kan du se, hvad du også kan bruge neglelak til!

Detkandu(også)brugeneglelaktil

Du kan lave de sødeste små vaser til blomster af gamle neglelaksflasker. Se her, hvordan du gør.
Hvis du har et par sko, der er blevet skrammede, kan du få dem til at se ud som nye igen ved at lappe dem med en neglelak i samme farve som skoen.
Lav dine egne smukke hårnåle med en neglelak i din yndlingsfarve.
Er du fan af billige smykker? Så har du sikkert prøvet, at de er falmet efter kort tid. Giv dem en gang klar neglelak, lige når du har købt dem, så holder de farven længere.
Flosser dine snørebånd? Brug lidt klar lak i enderne, så holder de længere.
Du kan bruge neglelak til at kende forskel på dine nøgler. Se her, hvordan du gør.
Brug en klar lak til at forsegle huller i dine strømpebukser, så de ikke bliver større.