bide negle
Skønhed

15 tips til at stoppe med at bide negle

Af Cecilie Rosfort-Nees 21. februar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du slem til at bide negle? Åh, det er grimt med nedbidte negle, men det er megasvært at lade være – her får du 15 gode tips til at få lange, smukke negle.

1. Kig grundigt på dine nedbidte negle - sådan gider du da ikke ha', de skal se ud resten af dit liv, gør du?

2. Din dårlige vane skader ikke kun dine negle - du kan også risikere at blive syg, for når du bider negle, får du masser af bakterier ind i munden. Ad! Prøv at tænke på det, næste gang lysten til at bide negle melder sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

3. Prøv at visualisere dig selv med lange, sunde negle. Frem med det indre billede, hver gang du er lige ved at gå amok på en af neglene.

Læs også: Få smukke negle

4. Køb en megaflot neglelak, som du lover dig selv, at du skal have på, når dine negle er vokset ud.

5. Dårlige vaner er helt almindelige, og alle har dem. Det hjælper sikkert at tale med en veninde om din irriterende vane …

6. Prøv at starte med at lade være med at bide én negl. Hvis det er helt umuligt, så tag et plaster på den negl. Husk at tage ekstra plaster med dig, så du kan skifte det ud, hvis det falder af. Du vil allerede kunne se en forbedring efter et par dage og måske giver det fine resultat dig lyst til at gøre det samme ved den næste negl og den næste og …

7. Gør noget andet, hver gang du får lyst til at hapse i dine negle. Tag hænderne i lommerne, flet dit hår, tril tommelfingre, send en sms til din mor - anything!

Læs også: Læg neglelak som en ekspert

8. Måske har du brug for noget andet, du kan pille ved med hænderne - en hårelastik eller et nøglebundt kan måske bruges? Hvis du tit bider negle i timerne, så koncentrer dig om at tage seriøst gode notater eller pil ved din kuglepen eller blyant.

9. En ny hobby er måske ikke nogen dum idé? Det er altid fedt at tegne eller male, og origami (altså japansk papirfoldekunst) er også ret sjovt! Hvis du vælger en hobby, hvor du skal bruge hænderne, har du slet ikke tid til at bide negle.

10. Små (sunde) snacks holder din mund beskæftiget med noget bedre end neglebidning. Måske kan mintpastiller, tyggegummi eller en tår vand også hjælpe.

11. Har du nogensinde prøvet "Go' Negl"? - Altså den der gennemsigtige neglelak, der smager virkelig klamt? Hvis du har prøvet den uden held, er det måske, fordi du har brugt for lidt. Tricket er nemlig at smøre produktet på flere gange i løbet af dagen. Hvis du vænner dig til smagen, kan du prøve at købe et produkt fra et andet mærke - eller måske prøve at bruge en farvet neglelak i stedet for "Go' Negl".

12. Ha' altid din neglefil med dig, så du kan fikse dine negle, hvis de knækker - i stedet for at komme til at gnaske i dem.

Læs også: Læsernes fineste og festligste negle

13. Korte negle er nemmere at lade være med at bide end lange, så sørg for at holde dine negle korte, hvis du er bange for at falde i igen - også når du er stoppet med at bide negle.

14. Når du en dag ikke længere bider negle, så forkæl dig selv med en manicure på en skønhedsklinik eller kosmetologskole. Det vil gøre det sværere for dig at falde i, hvis du har virkelig smukke negle.

15. Hvis du bider negle så voldsomt, at det begynder at bløde, og du virkelig ikke selv kan få bugt med problemet, kan du tale med din læge eller skolesundhedsplejerske om problemet.

Herunder kan du læse om stjernernes dårlige vaner!

Stjernernesdårligevaner

Jennifer LawrenceFor meget reality-tv– Når jeg er ude, tænker jeg tit på, hvor fedt det ville være at ligge på min sofa. Jeg er sikker på, der er et afsnit af »Dance Moms« i fjernsynet, eller går jeg måske glip af det nyeste afsnit af »Keeping Up with the Kardashians«? Jeg bliver stresset af tanken om at gå glip af det, siger Jennifer Lawrence om sin dårlige vane med at se for meget reality-tv.
All Over
Ariana GrandeUbehagelige ryglydeAriana har en virkelig dårlig vane, hun meget gerne vil af med, men som vi ved, er det stort set umuligt at komme af med vanerne. Ariana vil dog gøre ALT , for hendes dårlige vane er altså lidt ubehagelig for folk omkring hende.– En dårlig vane, jeg gerne vil af med? At få leddene i ryggen til at sige knæk, siger Ariana.
All Over
Shailene WoodleyAkavede krammereShailene har en virkelig sød vane, som dog godt kan resultere i ret akavede situationer. Hun krammer nemlig alle, hun kommer i nærheden af.– Jeg troede måske, at hun kendte mig eller sådan noget, men jeg fik ikke rigtig krammet hende tilbage. Hun siger stadigvæk, at hun ikke var sikker på, om hun kunne lide mig, fordi jeg ikke krammede tilbage, fortæller Ansel Elgort, som spiller sammen med Shailene i »Divergent«.Theo James fik også et kæmpe knus af hende, første gang de mødtes.– Ja, hun er glad for at kramme, siger Theo.
All Over
BeyoncéTøj på gulvetStjernerne kan altså også sagtens have rod i klædeskabet og smide om sig med tøj, så det tager en krig at få ryddet op igen. Det er Beyoncé et godt eksempel på!– Jeg lover, at det er noget, jeg arbejder på at ændre, men jeg kunne godt rode lidt mindre derhjemme og lade mit tøj blive i skabet frem for at smide det på gulvet, siger Beyoncé.
All Over
Ed SheeranKøber underlige tingEd har en meget underlig og ret sjov vane med at bruge penge på alle mulige mærkelige ting, han slet ikke har brug for. Derfor er hans manager blevet nødt til at gribe ind og hjælpe sangeren med at passe på sine penge.– Jeg må ikke have et kreditkort for min manager, for så gør jeg underlige ting. Han skal godkende alt, jeg køber. En dag sagde jeg, at jeg ville gå ud at købe nogle biler, og så sagde han: »Jamen, du har jo ikke kørekort.«Hm, det er vist en meget god idé, at Eds manager hjælper ham med økonomien!
All Over
Louis TomlinsonFor mange historierLiam Payne synes, det er SÅ dejligt at være sammen med de andre drenge fra One Direction, men der er altså noget, han ikke savner, når de har lidt ferie fra bandet.– Når vi stiger ind i bilen om morgenen, har Louis altid en eller anden historie, han skal fortælle. For det meste har jeg ikke noget imod det, men nogle gange har han omkring 20 historier, og han bliver bare ved: »Ej, og så skete det mest sindssyge, og bagefter skete det og det ...« siger Liam om Louis’ mange historier.
All Over
Selena GomezSpiser for usundtHun ser både smuk og sund ud, men faktisk har Selena et ret stort problem med at spise usundt. Det er nemlig blevet en dårlig vane for hende at spise masser af M&M’S, KitKatbarer og Snickers.– Problemet er, at jeg ikke spiser det rigtige. Jeg elsker alt, der ikke er godt for mig, siger Selena om sin dårlige vane med at spise usundt.
All Over
Luke HemmingsStjæler undertøjDe fire drenge fra 5SOS kommer rigtig tæt på hinanden, når de rejser rundt sammen, og det kan godt resultere i, at de bliver en lille smule irriterede på hinanden over dårlige vaner.– Luke roder og fylder virkelig meget, når han skal i bad, og han er meget frustrerende at bo sammen med, har Ashton Irwin sagt, og Michael Clifford er helt enig.– Han stjæler også undertøj! Når vi ikke er på værelset, går han ind og tager det, fortæller Michael.
All Over
Zac EfronRinger ikke tilbage– Jeg er virkelig dårlig til at ringe tilbage. Jeg har et godt eksempel: Jeg så et ubesvaret opkald fra et ukendt nummer, og jeg tjekkede ikke min telefonsvarer. Da jeg endelig fik det gjort, var det Michelle Pfeiffer, som spurgte, om jeg ville være med i filmen »New Year’s Eve«. Hun sagde: »Skynd dig at ringe tilbage, for hvis du gerne vil, vil jeg også gerne«. Og så tænkte jeg: »Oh my God«, siger Zac Efron om sin dårlige vane med ikke at reagere på ubesvarede opkald.
All Over
Little MixSover med makeupAlle pigerne fra Little Mix elsker at gå op i deres udseende, både når det gælder outfits, hår og makeup! Så når de et blevet stylet til den røde løber, et fotoshoot eller en musikvideo, har pigerne fået en dårlig vane med ikke at fjerne makeuppen igen.– Hvis vi får lagt makeup, vi er vilde med, og vi skal noget den næste dag, så sover vi bare med den, har Jesy Nelson fortalt.
All Over

MestLæste