Shampoo og teen
Skønhed

7 fejl, du begår med din shampoo

Af Cecilie Rosfort-Nees 4. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er måske ikke helt så nemt at bruge en shampoo, som du tror. Tjek, om du spilder din tid med dumme shampoofails!

7 shampoo-fails ...

1. Du bruger en forkert shampoo

Hvilken shampoo bruger du? Den, resten af din familie bruger? Måske er det helt fint, men der er altså også en risiko for, at den shampoo slet ikke passer til dit hår og din hovedbund. Du behøver ikke købe den dyre shampoo, du frisør anbefaler, men det er en god idé at tænke over, om dit hår måske har brug for en shampoo til krøllet hår, en shampoo til tør og irriteret hovedbund, en shampoo til skæl eller noget helt fjerde ... Tit skal du prøve en del shampooer, før du finder den, der passer perfekt til dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Du skyller ikke din shampoo ordentligt ud

Når du kommer ud af badet og tørrer dit hår, skal din shampoo ikke være nogenlunde, næsten eller så godt som skyllet ud - den skal være skyllet helt ud, basta! Ellers risikerer du både slaskede lokker, kløende hovedbund og dryssende skæl. Gør dig derfor umage, når du skyller din shampoo ud. Hvis du har kraftigt hår eller mange hår, tager det nok liiiidt længere tid, end du måske tror.

Læs også: 'Nej, du behøver ikke købe den shampoo, vi anbefaler!' - Og andre afsløringer fra frisøren.

3. Du frottétørrer dit hår efter badet

Badet var rart, håret er rent, og nu skal det tørres med et håndklæde - stop, stands, vent! Når du frottétørrer dit hår, slider du nemlig rigtig meget på det, og samtidig ugler du det mere end nødvendigt, så dit arbejde med hårbørsten efterfølgende bliver meget mere tidskrævende, end det havde behøvet. Fra nu af tørrer du dit hår ved forsigtigt at klemme vandet ud af dit hår - eventuelt i en T-shirt i stedet for i et håndklæde, okay?

4. Du vasker hår hver dag

Når du sjasker shampoo i hovedbunden morgen efter morgen, er det gjort i bedste mening, men sandheden er, at dit hår meget hellere vil vaskes sjældnere og dermed få en pause fra vand, hårtørrer og udtørrende shampooer. Måske kan du nøjes med at vaske hår hver tredje dag eller hver anden dag - prøv dig lidt frem, og hav en tørshampoo klar til at komme dig til undsætning.

5. Du ugler dit hår, mens du vasker det

Placerer du håret på toppen af hovedet, mens du ugler det rundt med hænderne, når du vasker det? Så stop! Der er ikke nogen grund til, at du ugler dit hår mere end nødvendigt, når du vasker det - faktisk er det bedre at være så blid som muligt. På den måde knækker du færrest hår, og du slipper for at lave nye filtrede knuder i håret på dig selv. Smart!

Læs også: Prøv dette trick, når du er færdig med at bruge shampoo

6. Du bruger for meget shampoo

Tanken er god: Jo mere shampoo du bruger, desto renere bliver dit hår! Eller hvad? Faktisk er der rigtig mange, der kommer til at bruge ALT for meget shampoo, og det er der altså ingen grund til. Væn dig til at vaske dit hår i flere etaper, så du først vasker toppen af hovedet, så siderne af toppen, bag ørerne, så midten og til sidst nakken og længderne. Vent med at tage ny shampoo i hænderne, til du kan mærke, at shampooen ikke skummer mere.

Psst! Vær ekstra grundig, når du vasker nakken. Det er tit her, man sveder allermest.

7. Du sjusker

1, 2, 3, og så er det hår renere end rent. Nja ... Det tager faktisk lidt tid at få vasket håret grundigt, og hvis du kun bruger et halvt minuts tid på projektet, kan du godt regne med, at dit hår ikke er blevet ordentligt rent. Hvis du tænker over at inddele dit hår i områder som beskrevet i tippet ovenfor, er det nemmere at huske at vaske over det hele, ligesom du kan gøre dig umage med at massere hovedbunden med fingrene, mens du vasker - på den måde får du både stimuleret din hovedbund og vasket endnu grundigere, end du sikkert ellers ville have gjort.

Få gode idéer til, hvad du kan bruge tørshampoo til i galleriet herunder ...

Detkandu(også)brugetørshampootil

Buskede øjenbryn er en af de hotteste skønhedstendenser lige nu. Spray lidt tørshampoo på en ren mascarabørste, og red brynene opad, så holder deres form hele dagen, og samtidig får de ekstra fylde!
Glider dine hårnåle ud af dit glatte hår? Spray nålene med lidt tørshampoo, før du sætter dem i håret, så holder de bedre.
Har du et par yndlingssneakers, som er blevet lidt fugtige og klamme? Tørshampoo suger fugt, så hvis du sprayer dine sko og lader dem stå natten over, bliver de som nye igen.
Hvis dit hår er meget glat, kan det være svært at få en fletning til at holde hele dagen, fordi dit hår glider. Spray tørshampoo i hele håret, før du fletter det, så holder din frisure bedre.
Har du fint, skandinavisk hår? Giv det ekstra fylde ved at spraye tørshampoo i rødderne. Lad det tørre helt, børst håret igennem og vupti! Vild volume på ingen tid.
Dyrker du yoga? Så har du sikkert prøvet, at hænderne glider lidt, når du begynder at svede. Stå mere fast i dit hundestræk ved at spraye dine håndflader med lidt tørshampoo.
Vil du gerne have lidt bølger i dit glatte hår? Spray dine håndflader med tørshampoo, og sno dit hår i sektioner med hænderne. Det giver lette, diskrete krøller, der minder om dem, du får med en saltvandsspray.

Læs mere om