Skønhed

4 føntørrer-fails

Af Luise Gregersen 21. august 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Føntørrer du dit hår, hver gang du har været i bad? Så tjek lige de her fire fails, du laver med din føntørrer.

Føntørreren er genial! Den tørrer, glatter og giver fylde til dit fine, skandinaviske hår på ingen tid. Men føntørreren kan også være farlig! Hvis du ikke passer ordentligt på dit hår, kan den nemlig ende med at gøre mere skade end gavn.

Læs også: 4 masara-fails du skal kende

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor skal du tjekke de her fire føntørrer-fails, inden din næste hårvask!

Fail #1: Du beskytter ikke håret

Føntørrerens varme luft udtørrer håret og gør det slidt. Men der findes heldigvis masser af varmebeskyttende produkter, som plejer håret, mens du tørrer det.

Fail #2: Du tørrer håret helt

Hvis du først slukker føntørreren, når dit hår er knastørt, slider det også på håret. Du kan sagtens nøjes med at tørre håret 85 procent og lade resten lufttørre. På den måde beskytter du dit hår mod unødvendigt slid. Hvis du føntørrer håret for at glatte det, så skal du dog tørre det helt. Ellers titter krøllerne frem alligevel.

Læs også: 5 fails du laver med dit glattejern

Fail #3: Du bruger den forkerte børste

Hvis du bruger en børste, mens du føntørrer dit hår, så overvej, om det er den rigtige! En plastikbørste smelter i varmen fra føntørreren, mens en metalbørste bliver glohed og svitser dit hår, mens du tørrer det. Brug i stedet en rundbørste lavet af svinebørster. Nej, det lyder ikke ligefrem lækkert, men det giver altså det flotteste, glansfulde hår.

Fail #4: Du bruger kun varm luft

Varm luft tørrer håret hurtigt, mens kold luft forsegler hårstråene og gør dine lokker ekstra-glansfulde. Så hvis din føntørrer har en koldlufts-funktion, er det en rigtig god idé at give dit hår en omgang kold luft, når det er næsten tørt.

Herunder kan du se problemer, du helt sikkert kender, hvis du har langt hår!

17problemerdukender,hvisduharlangthår

MestLæste