Skønhed

3 måder at lave de falske fregner, som trender på TikTok

Af Josephine Sjelhøj 7. marts 2022
Foto: Canva
Er du også blevet helt vild med fregne-filteret på TikTok, og ville ønske, at du havde dem i virkeligheden? Læs med her, hvor vi giver dig 3 metoder til at lave falske fregner, hvis du ikke har dem naturligt.

Vi kan alle blive enige om, at fregner er smukke. Så smukke, at de endda er blevet en af de største skønhedstrends de seneste par år.

Dem, der ikke er velsignet med fregner fra naturens side, har helt sikkert benyttet det populære fregne-filter på Instagram og TikTok et par gange, og flere har måske eksperimenteret med makeup for at få looket.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvordan laver man bedst falske fregner, der ser naturlige ud? Vi giver dig tre metoder her.

Brynblyant

En af de nemmeste måder at lave falske fregner er ved hjælp af en brynblyant. Faktisk skal man blot gøre tre ting.

  1. Find en øjenbrynsblyant i en brun nuance, og spray lidt setting spray på.
  2. Lav prikker med blyanten der, hvor du vil have dine fregner.
  3. Dup prikkerne let med din finger, så de ser naturlige ud. 

 

Se, hvordan man gør i videoen her:

Henna

Hvis man ønsker sig falske fregner, der holder i længere tid, skal man måske overveje at bruge henna-metoden.

Med denne metode skal man starte med helt ren hud. Ligesom med øjenbrynsblyanten skal man derefter lave de små prikker de steder i ansigtet, man gerne vil have fregnerne placeret. Lad henna-farven tørre i 1-2 timer, og pil den forsigtigt af huden. Afslut processen med at vaske dit ansigt. Et voilà - nu har du fine fregner, der holder i et par dage. 

Hvis du bruger denne metode til dine falske fregner, anbefaler flere dermatologer dog, at du undersøger din henna inden brug. Sort henna er nemlig ikke beregnet til brug på huden – især ikke i ansigtet – og det kan resultere i alvorlige reaktioner.

Hvis man aldrig har benyttet henna før, kan det også være en god ide at lave en test inden brug, så man sikrer, at der ikke opstår en allergisk reaktion. Du kan for eksempel teste det på din arm.

L’oreals Magic Root Cover Up

Vi anbefaler ikke, at du bruger denne metode, for produktet er ikke lavet til din hud, men du har garanteret lagt mærke til L’oreals Magic Root Cover Up på din FYP.

Flere brugere på TikTok anvender nemlig hårproduktet til de falske fregner, fordi det efterlader et naturligt og fint fregne-look. Det eneste, man skal gøre, er at holde produktet ca. 20 cm. fra ansigtet mens man trykker let på sprayen.

Men ligesom med mange andre virale trends, kræver denne her selvfølgelig også den helt rigtige teknik, eller måske bare held. Flere har nemlig også oplevet at ende op med store brune plamager, der løber, fordi de har trykket lidt for hårdt på sprayen. 

Se en af de sjove fregne-fails lige her: 

@taylorblender #stitch with @sydneypurl I wanted to try the fake freckles trend :( #fakefreckles #makeupfailure #muafails ♬ Get Into It (Yuh) - Doja Cat

MegetMere