Skønhed

10 tips til din øjenblyant

Af Cecilie Rosfort-Nees 11. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her får du 10 tips til at få det bedste ud af din øjenblyant …

1. Det giver et fint og ret markeret look at tegne med din sorte øjenblyant på den våde kant under øjet. Hvis du vil have looket endnu mere markeret, kan du også tegne med blyanten på den våde kant over øjet.

2. Resultatet bliver altid flottest, hvis du bruger en øjenblyant, der lige er blevet spidset. Køb en blyantspidser, du kun bruger til din makeup, så du ikke pludselig får rester fra din lillesøsters farveblyanter på øjet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

3. Du kan få din streg til at holde længere, hvis du dupper lidt øjenskygge i samme farve oven i stregen, du har tegnet med øjenblyanten.

Læs mere: Sådan lægger du flydende eyeliner

4. Din øjenblyant er perfekt at bruge som skabelon til din flydende eyeliner. Først tegner du stregen med din øjenblyant, og bagefter tegner du oven i stregen med din flydende eyeliner.

5. En vatpind (eventuelt med lidt vaseline på) er perfekt til at rette de fejl, du måske kommer til at lave, når du tegner med øjenblyanten.

6. Hvis din øjenblyant er blevet blød og mærkelig, kan du lægge den i fryseren i 10 minutter, inden du skal bruge den.

Læs mere: 6 makeup-fails, du skal undgå

7. Hvis du synes, det er svært at tegne den perfekt spids for enden af øjet, så kan du bruge et stykke tape, hjørnet af en ske eller et plastikkort som skabelon.

8. Resultatet bliver endnu mere lækkert, hvis du ensarter huden på din øjenlåg, inden du begynder at tegne med øjenblyanten. Brug lidt concealer eller en hudfarvet øjenskygge.

9. Hvis du synes, looket bliver for markeret, skal du måske prøve at bruge en brun, guldfarvet eller grå øjenblyant i stedet for en sort …

10. Husk, at man ikke skal kunne se hud mellem stregen og din vippekant. Tegn så tæt på vipperne, at der også kommer lidt af din øjenblyant på dem.

Få makeupartistens bedste tips til at skabe et fint look med dine øjenblyanter lige her ...

Har du lyst til at læse endnu flere beauty-tricks? Så tjek stjernernes bedste tips lige her ...

Stjernernesskønnebeautytips

- Jeg vasker altid mit ansigt, før jeg går i seng, og så bruger jeg en øjencreme.
- Solpudder er altid et hit!
Jeg lærte af min bedstemor, at mindre er mere – man skal aldrig have for meget makeup på, for så ser man overmalet ud.
- Min mor lærte mig et virkelig godt skønhedstip. Hun puttede olie eller mayonnaise i sine hårspidser, før hun gik i bad, så shampooen ikke udtørrede dem.
- Jeg har altid skeer liggende i fryseren til de morgener, hvor jeg ikke har fået søvn nok. Jeg putter dem på øjnene, og så fjerner de poser under øjnene.
- Jeg plejede at vaske mit hår hver dag, men for et par år siden lagde jeg mærke til, at det gjorde mit hår tørt og skrøbeligt, så nu vasker jeg det kun hver anden dag.
- Put lidt highlighter lige under dit øjenbryn, på kindbenene og, tro det eller ej, lige over læben.
- Krøl dine øjenvipper med en ske, hvis du ikke har en øjenvippebukker.
- Mine tre bedste tips er: Fugt, søvn og gør noget ud af dine øjenbryn. Det er de tre ting, jeg prøver at fokusere på i mit liv.
- Få bugt med hævede øjne ved at skære et par køleskabskolde kartofler i skiver. Lad skiverne trække i vand i et øjeblik, og læg dem på øjenlågene i 15 minutter. Det virker hver gang!
- Hvis du rammer ved siden af med din mascara, så dyp en vatpind i foundation, og brug den til at fjerne og skjule fejlen på samme tid.
- Hemmeligheden, bag min rene hud, er, at jeg renser, toner og fugter den hver dag.