Skønhed

10 skønhedsmyter

Af Anna Malgaard 22. december 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Passer det, at man får bumser af chokolade, og kan man virkelig reparere ødelagte hårspidser? Vi Unge tjekker, hvilke skønhedsmyter der passer, og hvilke der slet ikke er hold i…

Vi har fundet 10 skønhedsmyter, og du kan få svar på, om de er sande eller falske lige her!

Læs også: Skønheds-ordbog

1. Kunstige negle ødelægger dine rigtige negle.
FALSKT! Selve brugen af neglene og limen ødelægger ikke dine rigtig negle, men du skal dog være forsigtig, når du tager neglene af igen, da dette godt kan skade dine rigtige negle.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Dit hår vokser hurtigere, jo oftere du klipper det.
FALSKT! At klippe håret ofte gør ikke, at det vokser hurtigere, til gengæld holder det sig pænere, og spidserne knækker ikke af. Derfor virker det måske, som om det vokser hurtigere, men i virkeligheden er det bare, fordi du slipper for, at spidserne knækker.

3. Når du barberer dig, får du mørkere og tykkere nye hår.
FALSKT! Når du barberer ben, skærer du håret af, der hvor det er tykkest. Når håret så vokser ud igen, kan det derfor godt virke tykkere og mørkere ud, men det er det ikke - det ser bare sådan ud.

Læs også: Sådan barberer du ben

4. Hvis du kører børsten gennem håret 100 gange om dagen, bliver dit hår mere glansfuldt.
DELVIST SANDT! Nogle få gennembørstninger om dagen gør dit hår mere glansfuldt, fordi olierne fra hårbunden fordeles jævnt i hele håret. Til gengæld kan overdrevet børstning - som 100 gennembørstninger om dagen - skade dit hår.

5. At drikke meget vand fugter huden indefra.
FALSKT! Huden tager ikke imod fugt på den måde, og det er snarere olier end vand, som fugter din hud. Men vandet hjælper en masse andre af dine organer med at fungere perfekt, og nogle af dem har en positiv virkning på blandt andet din hud.

6. Chokolade er skyld i bumser.
FALSKT! Flere studier viser, at chokolade ingen påvirkning har på, om du får bumser, men en alt for ensformig kost kan forværre dine problemer hvis du har akne. En varieret kost er derfor det bedste for din hud, uanset hvilken hudtype du har.

Læs også: Gode grunde til at elske chokolade

7. Du kan reparere ødelagte hårspidser.
FALSKT! Desværre kan du kun komme af med de slidte totter på én måde: Nemlig ved at klippe dem af! Heldigvis kan du godt forebygge ødelagte hårspidser ved at forkæle dit hår med en kur en gang om ugen.

8. Mobiltelefonen kan være skyld i bumser.
SANDT! Normalt har en telefon flere bakterier på sig end et toiletsæde (klamt!), og disse bakterier kan give bumser på huden. Derfor skal du huske at rense din telefon nu og da. Et andet råd er, at bruge head-set frem for at sætte telefonen op til øret.

9. Du skal aldrig plukke øjenbrynene over brynet.
FALSKT! Du bør så vidt muligt undgå det, da du let kan komme til at ødelægge brynets naturlige form. Nogle gange er det dog bare en nødvendigt for at opnå den helt rigtige facon på brynet. En god idé at tage til en professionel og få det gjort, da det kan være svært at se, præcis hvor man skal stoppe med at plukke - i hvert fald de første par gange.

10. Mørk neglelak gør dine egne negle gule.
SANDT! Dine negle suger farve til sig, og det kan ses, hvis du bruger mørke neglelakker. Så sørg for at investere i en ordentlig underlak, så tager dine negle ikke skade.

Læs også: Forkæl dig selv fra A-Å