mode

Smykkedesigner Camille Brinch: "Jeg troede, jeg skulle være læge"

Af Anna Birch Jakobsen 18. november 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Camille Brinch var kun 21 år, da hun startede sit eget smykkebrand, Camille Brinch Jewellery. Kun fire år senere er Camilles smykker nu kendt i hele Danmark. Vi har taget en snak med den unge designer om hendes smykker og det at være ung og starte sin egen virksomhed.

Camille Brinch startede med at lave smykker hjemme i sine forældres skur som et hobby-projekt, men projektet tog fart - og det blev starten på et nyt liv for Camille og et nyt, populært smykkebrand med masser af chunky smykker. 

I dag er Camille Brinch Jewellery kendt over hele Danmark - og nu har Camille endda vundet en pris for at være Danmarks bedste nye onlinevirksomhed.

Vi Unge har talt med den unge designer om hendes smykker og det at være ung og starte sin egen virksomhed.

Hvordan var rejsen fra gymnasieelev til smykkedesigner?

Camille havde aldrig forstillet sig, at hun skulle starte sin egen virksomhed. Hun gik på gymnasiet - ligesom alle andre på hendes alder - hvor hun læste bioteknologi og matematik med henblik på at blive læge. 

Det ændrede sig dog, da det i løbet af gymnasiet gik op for Camille, at hun ikke var så boglig, som hun havde forestillet sig.

Læs også: Albert Rosin: "Derfor droppede jeg ud af gymnasiet"

Camille har altid været kreativ og afprøvet mange forskellige kreative projekter gennem hele sit liv. I 2016 fangede et nyt kreativt projekt Camilles interesse, derfor hev hun sin mor med på et fire dages smykkekursus som et hyggeprojekt.

- Det fangede mig virkelig at lave smykker. Jeg købte en masse materialer og værktøjer og overtalte min forældre til at få deres skur i baghaven som mit lille værksted. Det gik op for mig, at jeg gerne ville arbejde med smykker, men jeg var stadig ikke klar over, at det skulle være som selvstændig. Jeg var ude hos nogle guldsmede for at søge læreplads og brugte bare skuret som et hobby-projekt, hvor jeg kunne øve mig og dygtiggøre mig indenfor håndværket.

Læs også: Test: Hvad er din smykkestil?

- Men jeg regnede hurtigt ud, at hvis jeg skulle fortsætte med at lave det, jeg elsker og være i stand til at købe materialer til det, så var den bedste måde at begynde at sælge de ting, jeg lavede. Så jeg lavede en hjemmeside og en Instagram - men brugte primært min Instagram, hvor jeg postede videoer og billeder, hvor jeg sad og lavede smykkerne. Det skabte stor interesse og allerede fire måneder efter, kunne jeg gå fuldtid med smykkerne og opsige mit job i tøjbutikken Envii, som jeg havde ved siden af. 

Foto: PR

Hvordan er det at være ung og starte egen virksomhed?

Det kræver enormt meget tid og energi at have sin egen virksomhed - og selvom der er dage, hvor Camille sidder på værkstedet fra 8 til 22 for at lave smykker, så nyder hun hvert et sekund.

- Man bliver nødt til at give afkast på nogle ting, for man har ikke lige så meget tid til at hygge med veninder eller ses med sin kæreste. Men det er det fedeste, at man kan disponere sin egen tid - og jeg kan godt lide at arbejde meget, fordi jeg laver noget, jeg elsker og brænder for.

 

Læs også: Kom helt tæt på Julia Sofia: "Jeg har også følt mig usikker"

 

Hvad er det bedste?

- Det bedste er, at jeg får lov at lave præcis det, som jeg synes er spændende, interessant og motiverende. Jeg har fået en hverdag og en arbejdsdag, som er meningsfuld - og jeg får lov at lave det, som jeg er aller bedst til hver dag. Det synes jeg er vildt fantastisk. 

 

Hvad er det sværeste?

- Jeg har igennem hele sin opvækst været vant til, at jeg i folkeskolen og gymnasiet har fået besked om præcis, hvad jeg skal lave. Men som selvstændig, står jeg fuldstændig på egne ben og har ikke en bog eller en opskrift, der fortæller, hvordan man gør. Det er en hård måde at lære på, fordi det kræver meget energi og er lidt frustrerende - men man siger jo, at man lærer bedst af egne erfaringer, og det kan jeg virkelig mærke som selvstændig.

Foto: @camillebrinchjewellery
Hvad er inspirationen bag smykkerne?  Den røde tråd i Camilles smykker er, at de er rå, feminine og chunky. De er lidt større end de fleste smykker og har et råt udtryk, som både er sporty men også fint og femininit.   - Jeg bliver inspireret af mange forskellige ting, det vigtigste er at smykker skal kunne styles og sammensættes, så man kan udtrykke sin egen personlige stil, uanset hvilken stil man har. Hvis man kigger på min egen stil, kan man se, at jeg kan godt lide at gå i hættetrøjer og sneakers, men at det stadig gerne må have et fint og femininit touch. Derfor blander jeg det bløde med det kantede for at skabe et unisex-look.   Hvis du kunne måtte bære én form for smykker resten af dit liv, hvad ville du så vælge og hvorfor?

- Øreringe, fordi det giver prikken over i’et til et outfit, og det indrammer ansigtet rigtig pænt.

MegetMere