mode

Sådan tager du selfies som en pro

Af Tanja Hartmann 25. februar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Spekulerer du ofte over, hvordan influencere tager selfies med den helt rette vinkel, belysning og posering? Du kan her lære at tage selfies som en vaskeægte pro.

Instagram er fyldt med selfies, og du har helt sikkert selv prøvet at tage et før. Men selvom vi er mange, der har prøvet at tage selfies før, så kan det at tage en god selfie alligevel være en svær disciplin at mestre.

Der er mange ting, du kan komme til at tænke over, når du skal tage en selfie. Men det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas i det – for kun sådan kan du stråle rigtig igennem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

PSSST… Du skal kun tage selfies, hvis og når du har lyst.

Den professionelle fotograf, Idara Ekpoh, er efter mange års træning blevet en sand mester i selfies. Til magasinet Teen Vouge fortæller hun om sine syv bedste råd til den perfekte selfie. Dem kan du læse om her og blive en ægte pro.

Læs også: Kylie Jenner afslører hemmelige selfie-tricks

1. Føl dig selvsikker

Fotografens allervigtigste råd er, at du føler dig hundrede procent selvsikker. Et selvportræt er med til at vise folk, hvem du er. Derfor er det vigtigt, at du har det godt med situationen, og at du føler dig helt tilpas. Det vil helt klart skinne igennem på billedet.

2. Vend kameraet mod dig selv

Når du er inde i kameraet på din mobil, så vend kameraet mod dig selv. På den måde kan du bedre se og vurdere, hvordan lyset ser ud på dig. Gå lidt rundt og find det sted, hvor belysningen er mest klar.

3. Brug selvudløseren

Brug selvudløseren på kameraet i stedet for selv at trykke, når billedet skal tages. Det er med til at gøre dine hænder mere frie, og så kan du endda inkludere dine hænder i billedet, hvis du føler for det.

4. Ansigt i fokus

Dit ansigt skal være i fokus, når du tager en selfie, for på den måde bliver billedet mere klart. Hvis du trykker midt på skærmen inde i kameraet, bør det stille skarpt på dig.

5. Find en posering

Nu er det tid til, at du finder din personlige posering frem. Sørg for at den afspejler, hvem du er. Hvis du for eksempel er en person, der altid er i strålende humør, kan du tage et billede, hvor du sidder med det største smil på læberne.

6. Så skal billedet tages

Når poseringen er på plads, er du klar til at tage billedet. Så er det bare med at trykke på selvudløseren og vente på at et selfie er i kassen.

7. Redigering

Hvis der noget på billedet, som du gerne vil ændre for eksempel fjerne skygger, justere lyset eller andet, kan du bruge nogle forskellige apps til det. Idara Ekpoh bruger selv apps som for eksempel Snapseed og VSCO. Men pas på med at ændre billedet alt for meget. Det skal stadig være tro mod, den du er.

Læs også: 10 ting du ikke vidste om selfies

Læs mere om

MestLæste