denimskirt
mode

Sådan laver du selv maxi-denimnederdelen, som TikTok lige nu er besat af

Af Rose Maria Boelsmand 15. maj 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Unsplash
Det er lettere, end du tror – og upcycling, når det er bedst.

Måske er du allerede fuldt ud bekendt med tricket: at dine gamle jeans på nul-komma-fem kan trylles om til en nederdel, der lige nu er højeste mode.

Vi taler naturligvis om maxi-nederdelen i denim, som TikTok lige nu er så besat af, at tricket med at omdanne gamle jeans til en ny, smart nederdel er gået viralt – særligt efter at smarte kvinder som Pernille Teisbæk og Emili Sindlev tog den til sig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men selv om det at omdanne bukser til nederdele kan lyde ligeså urealistisk, som at lave vand til vin, så kræver det hverken en skrædderuddannelse eller overnaturlige kræfter selv at kaste sig ud i.

Så hvis du ikke har prøvet det før – så guider vi (med hjælp fra TikToks fermeste DIY’ere) til, hvordan du kan skabe sæsonens hotteste nederdel ud af et par jeans, du ikke længere bruger.

Alt, du skal bruge, for at gøre de dyre brands kunsten efter, er faktisk blot et par gamle jeans og en symaskine.

@yolandainthecity Denim jeans to maxi skirt tutorial @amaliebladt ♬ original sound - ur cute jeans

Trin 1: Vælg dine jeans
Med fare for at operationen ikke går helt som ønsket, så vælg et par jeans, du mentalt har sagt farvel til, og ikke kommer til at savne. Desuden er en tommelfingerregel, at løse jeans egner sig bedre til at sy om end de skinny jeans, som du sikkert allerede var klar til at klippe i. Mere stof = mere materiale at arbejde med.

Trin 2: Riv op i sømmene
Find en opsprætter og spræt den inderste søm på begge bukseben op – hele vejen fra nederste søm til skridtet. Det eneste, der skal være intakt, når du er færdig, er lynlåssømmen fortil, og sømmen mellem ballerne bagtil.

Trin 3: Sæt nåle i
Nu skal nederdelen formes. Det gør du ved at tage de to løse forstykker fra hvert bukseben og lægger dem over hinanden, så den opsprættede søm danner et zig-zag mønster. Sæt fast med nåle, når de ligger på den ønskede måde. Det samme gøres bagtil. Det er lettest at få nederdelen til at sidde flot, hvis sømmene lægges sammen, mens du har nederdelen på.

Under de to sammensatte siders overlap, dannes der en trekant uden stof. Herfra kan du gå to veje med nederdelens look: enten kan du indsætte et stykke denim (eller andet stof) og fylde trekanten ud, eller du kan lade de to sider hænge frit, så nederdelen har en høj slids foran.

Trin 4: Færdig
Hvis alt ovenstående er gået godt, kan du nu sy din nederdel sammen. Et voila! Du er med på en af sommerens helt store trends – og endda på temmelig ansvarlig manér.

Denne artikel blev første gang bragt på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

MestLæste