mode

Lær at sy dit tøj med krea-guruen Johanne Kohlmetz

Af Tanja Hartmann 18. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Influenceren Johanne Kohlmetz er klar med en helt ny sy-bog, der skal lære dig at forvandle dit gamle sengetøj til trendy sommerkjoler, og her kræver det kun nogle ganske simple sy-teknikker, som alle kan være med på, lyder det fra krea-guruen.

Hvor smart vil det ikke lige være, hvis du kunne forvandle dit gamle og slidte dynebetræk til en sød sommerkjole eller en trendy taske? Det er faktisk ikke helt umuligt.

Influencer Johannes Kohlmetz syer sit eget tøj helt fra bunden, og du har måske allerede set nogle af hendes flotte kreationer på hendes Insta-profil, hvor hun deler ud af sine genbrugsfifs og sy-kreationer med sine 70.000 følgere. Nu håber hun på, at hun kan give glæden ved at sy videre til endnu flere. Hun har nemlig samlet de mest simple og nemme sy-opskrifter i sin nye bog ’Lær at sy’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her kan alle være med og lære sykunstens mange skills, for det kræver hverken talent eller flere års erfaringer at kunne lave sit eget unikke tøj, hvis man spørger Johanne Kohlmetz.

- Tankerne bag min bog er at vise, at alle kan sy. Jeg får mange beskeder fra folk, der synes det er fedt, men ikke tror på, at de selv kan lære det. Men sådan er det ikke, alle kan lære det. I min bog giver jeg nogle simple guides, der er nemme at følge og ikke kræver, at man i forvejen mestre sykunsten, fortæller den fynske krea-guru.

LÆS OGSÅ: Sommertrend 2021: Her er de nye trendy slippers, som alle kendisserne elsker

Simpelt, billigt og bæredygtigt

For Kohlmetz handler det om at gøre hele sy-processen så enkel som mulig. Ofte kræver det bare, at du har en nål, noget sytråd, et gammel stykke tøj, nogle helt basic sy-teknikker og en masse improvisation.

- Bogen skal vise, hvor nemt det er at lave tøj ud af ting, man allerede har derhjemme. Jeg er selv den dovneste syerske, der findes. Jeg springer gerne over, hvor gærdet er lavest, og det er helt okay. Det behøver nemlig ikke at være så svært og indviklet, meget kan man lære ved at prøve sig frem.

Samtidig håber Johanne Kohlmetz på, at bogen kan inspirere folk til at vælge de mere bæredygtige løsninger i deres hverdag.

- Nu om dage handler det ofte om forbrug, forbrug og forbrug. Især hvis man går op i mode og gerne vil have noget nyt tøj, der passer til sæsonerne. Derfor er det blevet min mission at vise, at man kan gøre noget godt for sig selv og verdenen samtidig. Ved at sy sit eget tøj kan man på en billig og unik måde skabe fede items gennem genbrug af gamle tekstiler, der ellers var endt i skraldespanden. Det er ret fedt, fortæller hun.

Se nogle af hendes fine kreationer lige her:

LÆS OGSÅ: Design din egen T-shirt med emojis og citater

Har syet hele sit liv

Johanne Kohlmetz har altid elsket at sy. Hun fik for første gang en synål mellem fingrene som helt lille. Her lærte hun sykunstens simple metoder af sin farmor. Sidenhen har hun været på designskole, hvor hun lærte om skræddernes mere klassiske metoder. Det blev dog lidt for teknisk for hende, og hun fandt hurtigt ud af, at hun føler sig mere tilrette i at freestyle sig frem.

Især det seneste års tid har influenceren fordybet sig i kreative sy-projekter, som hun finder inspiration til gennem Instagram og modemagasiner.

- Jeg finder gerne min inspiration fra Instagram og modemagasiner, hvor man ser noget vildt fedt tøj, som man ikke har lyst til at betale en dyr pris for. Så siger jeg til mig selv, at det kan jeg gå hjem og lave selv. Her kan jeg også sætte mit eget præg på tøjet og lave store ærmer, flagrende silhuetter og masser af blonder, hvis det er det, jeg føler for, fortæller Johanne Kohlmetz.

LÆS OGSÅ: Indlever dit gamle tøj og modtag gavekort til kæmpe modesite

Johannes Kohlmetz bedste sy-tip

Hvis du ønsker at lære at sy, så har Johanne Kohlmetz et meget simpelt råd til dig. Det handler nemlig bare om at komme i gang og prøve sig frem.

- Lad vær med at have nogle lister over, hvordan du skal gøre. Glem alt om de klassiske regler om, hvordan du bør sy, strikke, hækle eller noget fjerde, men gør det i stedet på din egen måde. Så får du også en stor succesoplevelse, når det lykkedes.

Føler du, at du har fået blod på tanden til at kaste dig ud i det store sy-projekt ligesom Johanne Kohlmetz? Så kan du finde bogen ’Lær at sy’ på Johannes hjemmeside fra den 31. maj 2021.

Læs mere om

MestLæste