shoppetrick
mode

Hver syvende af alle unge har brugt dette ulovlige shoppetrick

Af Cecilie Rosfort-Nees 13. oktober 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nyt shoppetrick giver gratis tøj i garderoben - men det er langt fra lovligt ...

Du har kun haft blusen på en halv aften, du har stadig både bonen og skiltet, der hang i nakken, og nu er du faktisk liiidt træt af blusen ... Kunne du finde på at returnere blusen og få dine penge tilbage?

7 % af alle danskere, og endnu flere 18-29-årige - nemlig hele 15 % - har inden for de seneste to år returneret noget tøj, de har haft på - og det er altså ikke tilladt at bruge dette udspekulerede shoppetrick.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tøj, der har været i brug (også selv om det kun er i kort tid), kan jo både være plettet, lugte af sved eller røg og have makeuprester på udskæringen.

Læs også: Shoppetrick: Sådan shopper du på udenlandske hjemmesider

Formanden for 'Foreningen for Dansk Internethandel' kan godt genkende problemet og fortæller, at det typisk sker, når folk shopper på nettet:

- Det sker især i netbutikker, for her står der jo ikke en ekspedient og tager imod varen. Ved nethandel er der ikke på samme måde én, der tjekker, om tøjet lugter eller har læbestift på stoffet, fortæller formanden for foreningen, Henrik Theil, til metroxpress.

Ifølge Henrik Theil er det værste ved tendensen, at mange kunder kommer til at købe noget tøj, som andre har haft på - for det er jo langt fra altid, at butikken opdager, at blusen lugter af sved, at der er foundation på kjolen, eller at der er små mudderpletter efter cykelturen på buksebenene.

Læs også: Bliv den bedste til at shoppe udsalg

Det smarte for de unge, der benytter sig af det ulovlige trick, er, at de jo på denne måde konstant kan få nyt tøj i skabet uden at bruge en krone, og Dorte Wimmer, som har arbejdet med trends og forbrugeradfærd i mange år, mener, at løsningen på problemet måske skal findes ved at kopiere nogle koncepter fra USA:

- Jeg tror, vi kan komme snyderiet til livs, hvis vi får udbredt nogle koncepter, hvor man kan leje tøjet, fortæller Dorte Wimmer til metroxpress.

Vi må nok hellere begynde at vaske vores nye tøj, inden vi tager det på, så vi slipper for at risikere at gå rundt i beskidt tøj ... AD!

Det ultimative shoppetrick må være at holde styr på lommepengene - få hjælp i galleriet herunder ...

Appstillommepengene

Okay, den her kender de fleste efterhånden, men hvis du ikke har app’en endnu, er det på tide. Lægger du tit ud for din veninde, når I er ude? Så glemmer du garanteret også en gang imellem at få pengene tilbage. Med Mobilepay er der ingen undskyldninger, og du behøver ikke engang at sige noget til hende. Du kan bare sende hende en anmodning om pengene! Vupti, så har du lidt flere penge på kontoen. Hvis du ikke har en bankkonto, så kan du desværre ikke bruge Mobilepay. Gør i stedet dig selv den tjeneste at skrive det ned, hver gang du låner penge ud. En 10’er hist og her løber altså hurtigt op!
Der findes mange budgetapps, men de fleste af dem er altså ret svære at finde ud af! Der er grafer, diagrammer og en hel masse andre ting, som gør det vildt udmattende at holde styr på sit budget. Det skal være sjovt at lægge et budget, ellers får du det ikke gjort! App’en Pennies er vildt nem at bruge og forstå, og så har den også et rigtig pænt design. Der er ikke nogen forvirrende brøker, røde tal og figurer, der giver dig lyst til at smide din iPhone ud af vinduet. Den koster 13 kroner, men med dit nye Pennies-budget er de hurtigt tjent ind igen.
Hvis du ikke kan få dine lommepenge til at slå til, er der kun en løsning, og det er at tjene flere penge. Hvad med at sælge ud af dit tøj? Du har garanteret masser af fine ting hængende, som du aldrig bruger! På Trendsales-app’en kan du nemt og hurtigt oprette annoncer og sælge dit tøj. På den måde får du flere penge og mere plads til nyt tøj. Win-win!
Designet er måske lidt barnligt, men app’en er altså vildt smart! Den fulde version koster 25 kroner, men til gengæld kan den hjælpe dig med at tjene flere lommepenge. Med app’en kan du nemlig holde styr på dine pligter og skrive ind, hvis du laver noget ekstra. Del app’en med dine forældre, og aftal for eksempel, at for hver pligt du udfører, får du et ekstra beløb. Det kan hurtigt løbe op!