Hailey Bieber
mode

Disse praktiske sneakers fra din fars garderobe hitter blandt kendisserne

Af Rose Maria Boelsmand 16. marts 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Pete/Backgrid/Ritzau Scanpix
Rihanna havde dem blandt andet på til sit Super Bowl Half Time show.

Der er virkelig sket meget med skomoden de seneste på år.

Sneakers har fået en kæmpe renæssance og er gået fra at være et lidt udskældt og dovent valg, til det absolut smarteste du kan stoppe fødderne i – så meget, at limited edition-kollektioner og særlige modeller skaber usandsynligt lange køer og efterfulgt bliver solgt videre til overpriser online.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Og den hype kan vi blandt andet takke kendisserne for. De har om nogen omfavnet trenden om at dresse ned – hvortil afslappede sneakers er et selvskrevet element – og været med til at give det praktiske stykke fodtøj den kultstatus, det har i dag.

Tænk bare på New Balance og Adidas Samba-trenden, der stadig kan få folk til at gå i selvsving.

Desuden har mange kendte deres daglige gang og liv i storbyer som New York, hvor den letteste måde at komme fra A til B er til fods, og der er høje hæle simpelthen ikke det værd.

Derfor har modeller som Emily Ratajkowski, Elsa Hosk, Bella Hadid og Kaia Gerber været med til at gøre sneakers cool – særligt i sammensætninger med andre gode hverdagsbasiselementer som tidløse frakker og gode jeans.

Men på det sidste er en helt særlig sneakers-model begyndt at poppe op syd for anklerne på de stilfulde kvinder, som vi så ofte skuler til for inspiration.

Og det er en sko, vi mest forbinder med vores far på charterferie i et bjergbeklædt landskab, hvor han, komplet med rygsæk, tennissokker, cargo-shorts og kasket, er klar til dagens udflugt.

Mens det i mange sæsoner har været anden far-favorit, nemlig New Balance-skoen, der har domineret sneakers-billedet, så har den måtte vige markedsandele til fordel for ultrapraktiske hiking-sneakers fra Salomon.

Bella_Hadid_salomon
Bella Hadid spottet på Manhatten iført røde Salomon.
Foto: Jwny/Backgrid/Ritzau Scanpix
Kendall_Jenner_sneakers
Kendall Jenner iført et sporty look.
Foto: Gumu/Backgrid/Ritzau Scanpix

Både Bella Hadid, Hailey Bieber, Emily Ratajkowski og Kendall Jenner er set op til flere gange i de praktiske vandresko – både på vej til træning og som del af mere hverdagsagtige looks.

Hailey Bieber
Foto: Pete/Backgrid/Ritzau Scanpix
Emily Ratajkowski
Foto: Theimagedirect.com/Theimagedirect/Ritzau Scanpix

De solide og standhaftige sneakers var sågar det valg, Rihanna gik med, da hun indtog scenen til sit Super Bowl Half Time show i februar. Modellen, hun havde på, var et samarbejde mellem Maison Margiela og Salomon – bare lige for at tilføje lidt fashion-flair til det praktiske fodtøjsvalg.

Rihanna
Foto: Adam Hunger/AP/Ritzau Scanpix

De populære vandre-sneakers kommer i et utal af farvekombinationer, så det er bare med at trawle internettet igennem til du finder det perfekte par.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste