Kendall Jenner, Hailey Bieber
mode

Her er skoen, der kommer til at erstatte dine Ugg-støvler i 2023

af Rose Maria Boelsmand 10. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Gumu/Backgrid/Ritzau Scanpix
Vi lover, at de er mindst lige så hyggelige, som dine Ugg-støvler – men mere praktiske.

Hvis der er en ting, der er lige så sikkert som slud i januar, så er det, at vi hopper i vores Ugg-støvler ved den mindste udsigt til kulde og kedeligt vejr.

Men til trods for de plyssede støvlers kolossale popularitet, så er de mildest talt det dårligste valg til vådt vintervejr. Det ved alle, der har gået en tur i regnvejr iført bamsestøvler og på bitter vis har erfaret, hvor dårligt våd fåreuld lugter, og hvor ubehageligt det føles om kolde tær.

Derfor er det vist på tide, at vi ser os om efter et par støvler, der er mindst lige så hyggelige som de elskede (men også upraktiske) Ugg-støvler. Og lytter man til første afsnit af ELLEs nye podcast, ’Klædt på’, vil man kunne høre, at det vil passe modemanden Uffe Buchard vældig godt, hvis Ugg-støvlerne lægges på hylden. Lyt selv hvorfor her.

Ikke desto mindre er der mange, for hvem 10 vilde heste ikke kunne drive dem ud af de varme bamsestøvler. Særligt efter to år med corona, hvor der er opstået en decideret ’ikke-sko’-trend, altså med fodtøj, der mest af alt ligner sutsko.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi nævner i flæng – ud over Uggs – Birkenstocks ’Boston’-clogs, Yeezys formstøbte badesandaler og Bottega Venetas ’Puddle Boots’. For ikke at glemme The Rows ’Ozzy Slippers’, der er så ultratynde at fod og tæer er helt synlige under det papirsfine napa-læder, som vi så Jennifer Lawrence demonstrere på en rulletur med barnevognen i efteråret.

Jennifer Lawrence
Foto: Rees/Backgrid/Ritzau Scanpix

Ligeledes så vi pludselig hvordan Birkenstock fik et helt nyt ’claim to fame’ efter stort set samtlige supermodeller verden over, inklusiv Kaia Gerber og Kendall Jenner, blev spottet i den træskoslignende ’Boston’ mules, der hurtigt blev dømt til den hotteste sko i 2022.

Derefter gik verden i selvsving over Bella Hadids nye, lavskaftede Ugg-støvle med plateausål, alt imens Hailey Bieber og Kendall Jenner futtede til den ene pilates-klasse efter den anden i Hollywood i blødt fodtøj, der mest af alt kunne forveksles med dunjakker på gummisåler.

Hailey Bieber
Foto: Splashnews.com/Splash/Ritzau Scanpix

Og det er netop denne sko, der er værd at dvæle ved. For at dømme efter udbuddet og efterspørgslen af hyggesko til udebrug, så er der her tale om noget, der potentielt kan give dine trofaste Ugg-støvler kamp til stregen – og som måske bringer dig lidt mere tørskoet fra A til B end de temmelig vandsugende bamsestøvler.

Både Hailey Bieber, Kendall Jenner og Kylie Jenner er blevet spottet i blødt fodtøj, da de holdt jul og nytår i Aspen. Mrs. Bieber var iført sorte dynesko fra Loewe, mens Kylie tyede til samme model blot i en pelset udgave (vi anbefaler førstnævnte af praktiske årsager, jf. erfaringen med pelsede Uggs).

Og tilbage i Hollywood ankom Hailey Bieber i et par af hendes til dato mest komfortable sko; nemlig en pudeagtig Puma-slide, som hun havde sat sammen med en trenchcoat fra Saint Laurent og træningstøj.

Hailey Bieber
Foto: Thecelebrityfinder/Splash/Ritzau Scanpix

Og det lader altså til at dynesko er en skokategori i vækst. Ikke nok med at dyre mærker som Prada og Loewe har lavet deres bud på vatteret fodtøj, så findes der også versioner fra The North Face, Puma – og selv Ugg har kapituleret og lavet en dynesko.

Foto: PR

Ugg, 1.440 kr.

Læs mere og køb her.

Foto: PR

Prada, 7.500 kr.

Læs mere og køb her.

Foto: PR

The Northface, 500 kr.

Læs mere og køb her.

Foto: PR

Loewe, 7.300 kr.

Læs mere og køb her.

Foto: PR

Puma, 550 kr.

Læs mere og køb her.

Så spørgsmålet er blot om du er klar til at pensionere dine Ugg-støvler til fordel for en lidt mere vandtæt, men stadig vamset model?

Artiklen blev første gang bragt på Elle.dk. Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste