mode

5 profiler du skal følge, hvis du drømmer om at lave dit eget tøj

Af Anna Birch Jakobsen 14. august 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du også gerne hoppe med på den bæredygtige trend og lære at lave dit eget mega flotte tøj? Så følg de her 5 instaprofiler, som kan give dig masser af inspiration og guides til, hvordan du gør.

For at passe på vores klode er det vigtigt, at vi ikke køber nyt tøj hele tiden. Tøjproduktionen udleder nemlig en masse Co2, som er dårlig for klimaet.

Derfor er vi vilde med den nye trend, der går ud på at sy sit helt eget tøj ud af genbrugsstof og at give sit gamle tøj nyt liv ved at sy det om.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

På den måde får du både noget super sejt tøj, som ingen andre har, og du passer på miljøet - mega sejt!

Men det kan være svært at sy sit eget tøj, hvis man ikke lige ved, hvordan man gør, eller hvor man skal starte.

Hvis du ikke lige helt ved, hvordan en symaskine fungerer, kan du måske få hjælp af din mor, far eller bedsteforældre. Ellers findes der en masse videoer på Youtube, der viser, hvordan man klargør en symaskine med tråd og indstiller den.

Læs også: 5 Instagramprofiler du skal følge, hvis du drømmer om at strikke din egen efterårssweater

Når du først har lært, hvordan en symaskine fungerer, skal du finde ud af, hvad du godt kunne tænke dig at prøve at sy.

Derfor har vi samlet 5 instaprofiler du kan følge for at finde inspiration og guides til, hvordan du kan sy dine egne smukke kjoler, lave fint kisebær-perlebroderi eller strikke din egen chunky strikketrøje.

@johannekohlmetzblog

På Johannes profil finder du de smukkeste hjemmesyede sommerkjoler med pufærmer og flæser, flotte matchene sæt i tern og mange andre syprojekter.

Johanne syer alt tøjet ud af gamle duge, stofrester og sengetøj, som er fundet i genbrug - mega fedt!

På profilen kan du finde influencerens bedste genbrugs-tips til, hvordan man kan finde nogle gode ting i genbrug. Og så laver hun små DIY-guides, hvor du blandt andet kan lære at sy et fint net med flæser. Hvis du drømmer om at lave en af de smukke kjoler, har Johanne annonceret, at der kommer en guide til kjolerne til salg i foråret.

Johanne er generelt en rigtig kreativ gør-det-selv kvinde, så her er der massere af inspiration af hente - også til mange andre projekter.

Foto: @johannekohlmetzblog

@gensynsklaeder

Gensynsklaeder er en lille instashop, hvor man kan købe håndlavede, fine ting. Her er der også masser af inspiration at hente til dine egne projekter og en enkelt sy-guide, hvor du kan lære, hvordan du forvandler en gammel skjorte til en sød skjorte-bluse med bindesnore og store ærmer.

Hvis du er ekstra vovet og tør at begive dig ud i at sy din egen store sommerhat, som den du kan se på Gensynsklaeders Instagram, kan du købe et lignende mønster på Stof og Stil til kun 39,99 kr - lige HER.

Foto: @gensynsklaeder

@mariamollerdk

Maria Møller er en rigtig krea-pige, som har hænderne helt rigtig skruet på, og heldigvis deler Maria gerne ud af sin kreative verden med både guides og mønstre til kjoler, sleeves til computeren, en fluffy teddy-bear-vest, blomster-øreringe af perler og meget andet.

Hendes guides er meget begynder-venlige - hun deler nemlig både videoguides på sin instastory og tegninger på sin hjemmeside.

Foto: @mariamollerdk

@krudseduller

På Krudseduller finder du masser af inspiration til dine egne sy-projekter - blandt andet forskellige måder at bruge det fine smock, som du sikkert har set overalt denne sommer.

Smock er, når en kjole eller top har et elastik stykke rundt om brystet og maven. Det er kendt for at være en sy-metode, der kan drille lidt. Men på Krudseduller, har Marlene bag profilen lavet en rigtig fin step-by-step guide i billeder og video, til hvordan du syer smock.

Derudover finder du mønster til et sødt kirsebær- og citron-perlebroderi og guides til, hvordan du laver dine egne scrunchies.

Foto: @krudseduller

@yarnjunkies

Hvis symaskinen ikke er noget for dig, kan det være, du skal forsøge dig med at strikke. Her er det nok også en fordel, at du har en mor, far, bedsteforældre, faster eller en helt femte, som kan vise dig, hvordan man gør og hjælpe undervejs.

Youtuberen Kristine Sloth har startet en strikke-instagram, som hedder Yarnjunkies.

Her kan du købe opskrifter til en masse farverige striktrøjer, som alle er gode for nybegyndere.

Hvis en trøje virker som et lidt for stort projekt at starte med, kan du forsøge at strikke en hue først.

Foto: @yarnjunkies

MestLæste