mode

5 Instagramprofiler du skal følge, hvis du drømmer om at strikke din egen efterårssweater

Af Selma Babette Ringmann Søgaard 24. september 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Instagram er fyldt med kreative personer, der har kastet sig over det bæredygtige, gør-det-selv-projekt: nemlig strikning. Strikketøjet er ikke til at komme uden om – og er nu ikke længere kun en trend for pensionister. Vi Unge har samlet 5 begyndervenlige strikke-profiler, der hjælper dig godt på vej med strikke-trenden.

Strikning er blevet et kæmpehit – og måske du allerede er hoppet med på trenden og er blevet noget af en strikkehaj? Hvis ikke, så frygt ej. Vi Unge har nemlig fundet 5 begyndervenlige strikke-instagramprofiler, der deler ud af tips og tricks – og vigtigst af alt: nemme opskrifter til dig, der aldrig har siddet med strikkepinde i hænderne før.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis det er allerførste gang, du kaster dig over strikkeprojektet, kan det være en god idé at få hjælp af en, der allerede har lidt styr på de forskellige teknikker. Hvis ikke du lige har en strikkeekspert i din omgangskreds, så kan du hente masser af inspiration på YouTube.

Det er en god idé at starte din strikkedebut med en karklud. Her kan du prøve dig lidt frem med de forskellige strikketeknikker som ret og vrang. Det er dog vigtigt, at du ikke bliver ved kludene for længe, da du herved kan begynde at kede dig lidt. Start med en enkel klud og kast dig så over efterårssweateren.

Lad dig inspirere af disse 5 instagramprofiler og find så strikkepindene frem – din helt egen hjemmestrikkede efterårssweater venter lige rundt om hjørnet.

@Yarnjunkies

Youtuberen Kristine Sloth står bag denne instagramprofil. På profilen deler hun ud af nemme, begyndervenlige opskrifter til de fineste striktrøjer i de flotteste pastelfarver.

Hvis en efterårssweater virker som et lidt stort projekt, kan du starte med at strikke et begynderhårbånd. Opskriften til hårbåndet finder du på instagramprofilen – og det ser jo bare smaddersødt ud til en striktrøje (som du jo kan begynde på efter hårbåndet).

Strikkeopskrifterne koster mellem 15 og 45 kr. og du finder dem på hendes hjemmeside yarnjunkies.dk.

@myfavouritethings.knitwear

På denne instagramprofil finder du inspiration til et hav af forskellige strikkeprojekter. Hvis du skal starte med et lidt mindre projekt, før du kaster dig over efterårssweateren, kan du her finde guides til, hvordan du laver en strikket krave, beret eller fin top.

Louise Rasmussen, der står bag profilen, har delt sine opskrifter op i forskellige sværhedsgrader - så der er med garanti en opskrift, der passer til dig og dit strikkeniveau.

Strikkeopskrifterne koster 45 kr. og du finder dem på hendes hjemmeside myfavouritethings-knitwear.com.

@Spektakelstrik

På denne instagramprofil finder du de skønneste strikveste i alverdens farver. Mon din hjemmestrikkede efterårssweater i virkeligheden skal være en efterårsvest? Vesten er i hvert fald mere begyndervenlig. Mie Firring, der er strikkeeksperten bag profilen, deler på sin hjemmeside, sikkeetspektakel.dk, ud af udførlige strikkeopskrifter, som kan bruges af både nybegyndere og eksperter. Hop ind på hendes profil og find dit nye strikkeprojekt.

Læs også: 5 profiler du skal følge, hvis du drømmer om at lave dit eget tøj

@petiteknit

Denne instagramprofil er nok en af de meste kendte, når det kommer til strikkeprofiler. Mette Wendelboe, der står bag strikkeuniverset på profilen, deler ud af sine meget nemme strikkeopskrifter – hvor ALLE altså kan være med. Kast dig ud i en af de mange opskrifter på profilen og bliv guidet hele vejen fra start til slut.

Strikkeopskrifterne til alle de flotte designs koster 40 kr., og du finder dem på hendes hjemmeside petiteknit.com.

@Mariamollerdk

Maria Møller tager os med ind i sit kreative univers, hvor hun flittigt deler ud af guides til forskellige DIY-projekter – og vi elsker hende for det! Hun har flere gang vist, at det ikke behøver at være svært at kaste sig over gør-det-selv projekter.

På hendes profil tager hun sine følgere i hånden og viser hele processen bag en hjemmelavet striktrøje.

Hendes strikkeguides er meget begyndervenlige, og du kan læse dem på hendes instagram og på hjemmesiden mariamoller.dk.

MestLæste