mode

10 garderobe-hacks du vil elske

Af Stine Kærsgaard 22. januar 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det bliver altså tusind gange sjovere at komme i tøjet, hvis din garderobe er overskuelig!

Kender du det med at mangle overblik over dit tøj, og ender det derfor med, at du tit dropper at lede efter en trøje, som du ellers gerne ville have på? Det er jo faktisk rigtig irriterende!

Læs også: 10 seje tricks, der redder din tøjkrise

Derfor kan du lige så godt begynde at få styr på din garderobe. For når du ved, hvor alle dine ting er, og bedre kan se dem i dit skab, får du samtidig også mere lyst til at prøve at sætte nye outfits sammen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvor skal du starte? Vi har samlet ti garderobe-hacks, som kan gøre dit skab mere overskueligt:

Læs også: Test: Hvilken frisure skal du have?

1. Sno piberensere eller gummielastikker på ydersiden af dine bøjler, så dit tøj ikke glider ned.

2. Hæng dine tasker og shoppenet på kroge, så du har overblik over dem alle.

3. Sorter dit undertøj og del det op i forskellige skuffer, så du ikke har sokker, trusser og bh’er liggende i en stor pærevælling.

4. Køb nogle gode opbevaringskasser til dine hårelastikker, solbriller, neglelakker og smykker, så dine ting ikke ligger og roder i én skuffe. Du kan eventuelt købe nogle gennemsigtige, så du nemt kan se, hvad du har.

5. Smid dine strømpebukser ud, når der kommer huller i, så de ikke ligger og fylder.

6. Hæng dine bælter og tørklæder op på små kroge inde i skabet.

7. Gennemgå dit skab cirka hvert halve år, og sorter de ting fra, som du ikke har gået med i lang tid – det er smart at have en sommer- og vintergarderobe, så du ikke har alt for meget tøj i dit skab på en gang.

8. Sælg det tøj, du ikke bruger, på Trendsales eller over andre apps. På den måde kommer du af med det, der bare ligger og fylder, og du har mulighed for at købe flere, nye lækre ting.

9. Pas godt på de ting, som du er glad for. Husk at smøre eller spraye dine lædersko og tasker og lad være med at lade dit tøj ligge og flyde på gulvet, da det slider på det.

10. Hvis dit tøj hænger på et tøjstativ, så hæng det op efter farver, så du nemt kan finde det, når du skal bruge det.

Her er nogle cool modeapps, som kan hjælpe dig med at finde det perfekte outfit:

Modeappsderreddertøjkrisen

Nej, den her app har ikke noget med dressing at gøre. Til gengæld kan appen hjælpe dig, der har en Android-telefon. Med MyDressing kan du tage billeder af alt i dit skab og sætte outfits sammen på din smartphone. Når du finder et sejt outfit, gemmer du det bare, så du kan se tilbage i dit arkiv næste gang, du har tøjkrise.
Hmm… Er det mon for koldt til bare ben i dag, eller skal du have en regnfrakke på? Det er ikke altid til at vide, om dit outfit er vejrvenligt, når du står i dit lune værelse. Appen Swackett giver dig en udførlig vejrudsigt og kommer med forslag til, hvilke outfits passer til vejret i dag. Smart!
Closet kan lidt af det samme som MyDressing, men fås til gengæld til iPhone. Du tager simpelthen bare billeder af alt i dit skab, og så kan du sætte det samme til outfits, som du gerne vil huske til en anden gang. Gem dine outfits i den smarte kalender, så du altid kan se, hvornår du sidst bruge sættet. På den måde undgår du, at du har det samme outfit på til første og anden date med dit crush.
Okay, den her app er måske vores favorit! Der er ingen i verden, der kender din stil og din garderobe så godt som din BFF. Med appen BFF Best Fashion Friend kan du sende billeder af dit tøj og spørge hende til råds, selv om hun ikke lige er i nærheden. Det er lidt som at gå rundt med din egen stylist i lommen.

MestLæste