Indretning

Se de 10 mest populære planter på Instagram

Af Anna Birch Jakobsen 8. oktober 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har med garanti hørt om den fotogene 'bloggerplante', men ved du hvilke planter, der i virkeligheden er de mest fotograferede? Se hvilke 10 planter, vi poster flest billeder af på Instagram.

Det er efterhånden blevet en selvfølge, mere end en trend, at naturen bringes indenfor som en vigtig del af boligindretningen. De grønne planter er både flotte at se på, de skaber en hjemlig stemning, og så forbedrer de ovenikøbet indeklimaet i hjemmet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Planter er med andre ord blevet et must i vores indretning. Men hvilke planter er egentligt de mest populære?

Du har med garanti hørt om 'bloggerplanten'. En plante, der fik sit kælenavn, efter den blev ekstremt populær på de sociale medier.

Læs også: Se listen over de allerstørste 2020-trends

Livstilseksperter fra HomeHow har nu undersøgt hvilke planter, som er de mest instagrammede planter i verden - og selvom 'bloggerplanten' sniger sig højt op på listen, så er det en anden populær plante, som løber med førstepladsen.

De 10 mest populære planter på Instagram

1. Kaktus
Kaktussen indtager uden tvivl førstepladsen som den mest populære plante på Instagram. Taget i betragtning at det er den absolut nemmeste plante at passe, giver det god mening, at den er så populær. Kaktussen kan tåle masser af sol og kræver minimale mængder af vand - og så findes den i uendeligt mange forskellige afskygninger.

2. Voksblomst, Hoya
Den anden mest instagrammede plante er voksblomsten. Det er en klatreplante med nærmest læderagtige blade, som findes i flere forskellige varianter. Den kan tåle masser af sollys og trives bedst, hvis den holdes til den tørre side. Perfekt, hvis man ikke gider at vande så ofte.

3. Monstera
Den såkaldte 'bloggerplante' hedder i virkeligheden Monstera eller Fingerfilidendron, og den havner på en tredje plads over mest instagrammede planter. Det er en plante, som har været specielt populær her i Danmark og resten af Skandinavien. Måske er det endda vores fortjeneste, at den sniger sig op på en tredje plads?

4. Filodendron
Filodendronen findes i talrige forskellige arter, men det er kun omkring 10 af dem, som dyrkes i større omfang. På billedet herunder ses en 'Philodendron Verrucosum'.

Læs også: Ryd op på værelset: 50 ting, du kan skille dig af med allerede i dag

5. Bregne
Bregnen har sneget sig op på en femte plads over mest instagrammede planter. Denne plante kan både vokse udendørs og indendørs - og derfor har den også haft en fordel i kampen om den mest instagrammede plante. Den mest almindelige indendørs bregne er nyrebregnen, som er kendt for at være en god luftrensende plante.

6. Flamingoblomst, Anthurium
Anthurium-planten er specielt kendt for sine åkandelignende blomster. Den findes i flere forskellige varianter, hvor denne mørke version med smukke lyse markeringer hedder Anthurium Clarinervium. Denne får nogle mere atypiske blomster, end den klassiske flamingoblomst, som får klare, røde blomster.

7. Guldranke, Pothos
Guldranken er en klatreplante, som enten kan hænge eller klatre op af en mospind. Den er smuk at have til at stå i en reol, på en hylde eller hængende fra loftet. Guldranken findes i flere forskellige farver og størrelser, og så er den supernem at passe.

Læs også: 5 steder i Danmark, du SKAL kende, hvis du går op i din Instagram

8. Musehaleaks, Peperomia
Peperomia findes i mere end 1500 varianter, hvoraf Vandmelon Peperomia, som ses på billedet herunder, er en af de mere almindelige sorter. Peperomia er blandt de nemmeste stueplanter at passe, da de kræver meget lidt pleje.

9. Gummitræ
Gummitræet er en af de større stueplanter, som har vundet instagrammernes hjerter. Den er elegant og robust, og pynter smukt i mange inspirerende hjem.

10. Violinfigen
På en sidste plads kommer den store violinfigen. Et træ, som højst sandsynligt ligger meget højere på listen, hvis man kun kigger på indendørsplanter i danske hjem. Violinfigenen, som kan blive helt op til 12 meter høj, har nemlig vundet en plads i mange af danskernes instagram-venlige hjem. Hvis du stiller planten i et solrigt værelse og vander den et par gange om ugen, så får du hurtigt et stort, flot træ, som kan pynte hjemme hos dig.