Teenagepiges værelse
Indretning

9 ting, du kan ændre på dit værelse allerede i dag

Af Cecilie Rosfort-Nees 25. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har måske store planer for dit værelse. Du vil have malet, og du vil have nye møbler, men hey, der er altså masser af ting, du kan fikse allerede i dag!

1. Flyt rundt på dit værelse

Dine møbler står måske på en bestemt måde, fordi der ikke er så mange andre muligheder på grund af en dør eller et vindue, men derfor kan du jo godt flytte dit sengebord om på den anden side af sengen, dreje din lænestol og bytte rundt på spejlet og billedet på væggen. Små rokeringer kan også gøre en stor forskel!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Gør rent

Du giver sikkert dit værelse en hurtig tur med karkluden en gang om ugen, men hvor tit gør du sådan rigtig grundigt rent? Udover at indeklimaet på dit værelse bliver SÅ meget bedre af en grundig tur med støvsuger, støvkost og gulvklude, er en ekstra bonus, at du også automatisk kommer til at rydde op (og finder forsvundne ting!), når du gør det lidt mere grundigt.

Læs også: Få et hyggeligere værelse

3. Lav en udstilling

Det ser superfint ud at udstille nogle ting på sit værelse - vælg nogle ting, der siger noget om dig! Måske kan du stille dine neglelakker rigtig flot op i vindueskarmen? Eller måske har du en masse små lysestager, som ville se endnu flottere ud, hvis de stod samlet på din kommode. Prøv dig frem - og husk, at du jo kan ændre din udstilling så tit, du vil!

4. Hæng noget op

Hvis dine vægge er blanke og hvide, vil det føles som en kæmpe forskel, at du hænger et par indrammede billeder eller plakater op. Tjek dine Vi Unge-blade, som hver gang byder på nogle superlækre, grafiske plakater - så mangler du bare et søm, en hammer og en ramme ...

5. Køb en plante

Grønne planter er trendy netop nu - så hvis du vil være med på moden, må du en tur forbi den lokale blomsterbiks eller dit lokale supermarked, som også tit har et fint udvalg i grønne planter. En fin potte finder du enten i dine forældres skabe eller måske på et loppemarked ...

6. Sortér

Hvis dit værelse nemt bliver rodet, er det måske, fordi du ikke har sorteret dine ting og sager optimalt. Hvis du en gang for alle bruger lidt tid på at rydde op i dine ting og få lagt skolepapirer for sig, breve for sig og makeup for sig, bliver det ikke bare nemmere at holde orden fremover, dit værelse får også med det samme et mere stilet look.

Læs også: Hvad siger dit værelse om dig?

7. Skab hygge

Der er ingen (udover måske lige din mor!), der bemærker, at dit værelse trænger til at blive støvsuget, hvis det oser af hyggelig stemning. Derfor skal du selvfølgelig skrue op for hyggestemningen allerede i dag. Sæt dine puder på sengen på en ny og indbydende måde, find et par stearinlys frem fra gemmerne og få hængt den lyskæde op rundt om dit spejl, som du længe har haft liggende.

8. Husk pynten

Pynteting behøver ikke gøre dit stilrene værelse rodet og småkikset! Tværtimod! En fin porcelænsfigur fra et loppemarked, en lille Lego-skulptur din lillebror har lavet eller en vase, du har arvet fra din oldemor gør både dit værelse mere personligt og hyggeligt. Hvis du mangler nogle sjove pynteting, kan du måske se, om I (eller dine bedsteforældre) har nogle ting liggende på loftet, som du kan overtage.

9. Frem med malingen

Det er et større arbejde at male hele værelset, men du kan jo sagtens male en lille hylde eller måske en ramme. Gør dig umage med at slibe og dække af, inden du går i gang med penslerne, så du ikke bliver utilfreds med det endelige resultat eller skal spilde en masse tid på at kradse maling af gulvet bagefter, ikke?

Herunder kan du se, hvordan du kan få tips fra Instagram til dit værelse!

tipstilværelsetInstagram

MestLæste