Manicure
Stil & Trends

Eksperten guider: Her er tricket, der får din neglelak til at holde

Af Maria Frederikke Munch Thorgaard 28. juni 2023
Foto: Unsplash
Det kræver kun en ganske lille ekstra indsats at forlænge holdbarheden på din hjemmemanicure.

Vi elsker smukt lakerede negle, men irriterer os gang på gang over, at lakken skaller på dag to. Lyder det bekendt? Med små justeringer og simple tricks kan det faktisk lade sig gøre at forlænge holdbarheden.

Med 16 års erfaring ved Mette Steenberg, der er indehaver af neglesalonen Sweepwood i Silkeborg og uddannelse- og produktspecialist hos CND, om nogen, hvad der skal til.

Vi bad hende dele sit bedste tip til at få hjemmemanicuren til at holde:

”Det helt store hack er at påføre lak på neglens frie kant og derefter lakere neglens overflade. Denne forsegling laves med alle lag, fra basecoat til topcoat og vil fungere som et slidlag på neglens frie kant, der forebygger, at neglelakken falder af som dagene går. Hvis neglens frie kant er blotlagt, er der meget større risiko for, at produktet vil krakelere og falde af.”

Derudover påpeger Mette Steenberg også, at selve neglens overflade skal være helt ren, for at lakken kan fæste ordentligt. Man kan ifølge Mette Steenberg enten rense med et produkt, der er lavet særligt til formålet eller med ren acetone. Og altså først når neglen er helt fri for fedt og snavs, lægges yndlingsfarven på med den forseglende teknik.

Artiklen blev første gang bragt på ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

MestLæste