Følelsen af bløde, glatte ben er vildt rar, men desværre kan det bare godt være en lidt dyr fornøjelse, når man skal ud at købe skrabere hele tiden. Derfor er det godt at kende de tricks, som gør, at den kan holde så længe som muligt uden at blive sløv.

For ikke at skade sig selv kan det være en god idé at købe en skraber i god kvalitet, og så ellers følge de her fire råd:

Forbered din hud:

Før du skraber dine ben, kan det være en god idé at forberede din hud. Exfolier den blidt, så alle de døde hudceller forsvinder, så de ikke samler sig og sætter sig fast mellem barberbladene.

Læs også: Undgå røde knopper ved barbering 

Rens den grundigt:

Sæberester, der hober sig op på din skraber, kan gøre dine barberblade sløve i længden. Når du er færdig med at bruge den, er det derfor vigtigt, at du husker at rense den grundigt! Bagefter er det en god idé at duppe bladene tørre på lidt papir eller et håndkæde.

Hold den et tørt sted:

Selv om det er smart at have sin skraber liggende i brusekabinen, er det på ingen måde godt for den. Ikke nok med at det kan være uhygiejnisk, at den ligger med bladene ned i en sæbesø, så kan det også give dig infektioner, når du bruger den, og bladene tager skade af det. Læg den i stedet i et tørt skab og tag den frem, når du skal bruge den.

Læs også: 5 fails du laver, når du barberer ben

Beskyt den:

Det er også vigtigt, at du sørger for at beskytte din skraber, når du tager den med dig. Får den for mange slag og stød, kan det gøre bladene skæve og måske i værste fald medføre, at du skærer dig, når du bruger den.

Se her, hvad du ALDRIG skal gøre ved din hud:

Det må du ALDRIG gøre ved din hud