Mascara er vildt nice. Den sorte børste kan virkelig fremhæve dine øjne og gøre dem supersmukke på ingen tid. Men mascaraen kan altså også ødelægge dit lækre look, hvis du bruger den forkert. Klumper og pandaøjne er nemlig alt andet end nice!

Læs også: 5 fails du laver med dit glattejern

Derfor har vi samlet de fire værste mascara-fails, så du kan undgå dem, når du lægger din makeup.
 

Fail #1: Din mascara er for gammel

Langt de fleste makeup-produkter kan holde sig i et års tid. Mascaraen er ikke et af dem! Allerede efter et par måneder begynder din mascara nemlig at tørre ud og drysse. Når din mascara drysser, lægger de sorte partikler sig under dine øjne og får det til at se ud som om, du ikke har sovet i en uges tid. Så det er altså alle pengene værd at investere i en ny mascara cirka hver tredje måned.
 

Fail #2: Du lægger for mange lag

Fjorten lag mascara har aldrig gjort noget godt for nogen! Langt de fleste mascaraer er faktisk kun beregnet til at blive lagt i to lag. Hvis du lægger flere lag på, ender du med edderkop-agtige, klumpede vipper, og det er altså ikke et godt look.

Læs også: 5 beauty-fails du begår om sommeren

 

Fail #3: Du glemmer rødderne

Hvis din mascara ikke ligger helt ned til rødderne, så kommer dine vipper til at se kortere ud, end de egentlig er. Når du lægger din mascara, så start helt inde ved rødderne, og kør børsten i zigzag-bevægelser ud mod spidserne. Det får dine vipper til at se både tykkere og længere ud.
 

Fail #4: Du rammer ved siden af

Det er vildt nemt at ramme ved siden af med mascarabørsten. Det er især lige over vippekanten, at det tit går galt. Ret derfor altid din mascara efter med en fugtig vatpind, så du kan fjerne eventuelle ups'ere, inden du viser dig offentligt!
 

I galleriet kan du se 10 mascara-tips, der gør en forskel!

10 mascaratips der gør en forskel