1. Kig grundigt på dine nedbidte negle - sådan gider du da ikke ha', de skal se ud resten af dit liv, gør du?

2. Din dårlige vane skader ikke kun dine negle - du kan også risikere at blive syg, for når du bider negle, får du masser af bakterier ind i munden. Ad! Prøv at tænke på det, næste gang lysten til at bide negle melder sig.

3. Prøv at visualisere dig selv med lange, sunde negle. Frem med det indre billede, hver gang du er lige ved at gå amok på en af neglene.

Læs også: Få smukke negle

4. Køb en megaflot neglelak, som du lover dig selv, at du skal have på, når dine negle er vokset ud.

5. Dårlige vaner er helt almindelige, og alle har dem. Det hjælper sikkert at tale med en veninde om din irriterende vane …

6. Prøv at starte med at lade være med at bide én negl. Hvis det er helt umuligt, så tag et plaster på den negl. Husk at tage ekstra plaster med dig, så du kan skifte det ud, hvis det falder af. Du vil allerede kunne se en forbedring efter et par dage og måske giver det fine resultat dig lyst til at gøre det samme ved den næste negl og den næste og …

7. Gør noget andet, hver gang du får lyst til at hapse i dine negle. Tag hænderne i lommerne, flet dit hår, tril tommelfingre, send en sms til din mor - anything!

Læs også: Læg neglelak som en ekspert

8. Måske har du brug for noget andet, du kan pille ved med hænderne - en hårelastik eller et nøglebundt kan måske bruges? Hvis du tit bider negle i timerne, så koncentrer dig om at tage seriøst gode notater eller pil ved din kuglepen eller blyant.

9. En ny hobby er måske ikke nogen dum idé? Det er altid fedt at tegne eller male, og origami (altså japansk papirfoldekunst) er også ret sjovt! Hvis du vælger en hobby, hvor du skal bruge hænderne, har du slet ikke tid til at bide negle.

10. Små (sunde) snacks holder din mund beskæftiget med noget bedre end neglebidning. Måske kan mintpastiller, tyggegummi eller en tår vand også hjælpe.

11. Har du nogensinde prøvet "Go' Negl"? - Altså den der gennemsigtige neglelak, der smager virkelig klamt? Hvis du har prøvet den uden held, er det måske, fordi du har brugt for lidt. Tricket er nemlig at smøre produktet på flere gange i løbet af dagen. Hvis du vænner dig til smagen, kan du prøve at købe et produkt fra et andet mærke - eller måske prøve at bruge en farvet neglelak i stedet for "Go' Negl".

12. Ha' altid din neglefil med dig, så du kan fikse dine negle, hvis de knækker - i stedet for at komme til at gnaske i dem.

Læs også: Læsernes fineste og festligste negle

13. Korte negle er nemmere at lade være med at bide end lange, så sørg for at holde dine negle korte, hvis du er bange for at falde i igen - også når du er stoppet med at bide negle.

14. Når du en dag ikke længere bider negle, så forkæl dig selv med en manicure på en skønhedsklinik eller kosmetologskole. Det vil gøre det sværere for dig at falde i, hvis du har virkelig smukke negle.

15. Hvis du bider negle så voldsomt, at det begynder at bløde, og du virkelig ikke selv kan få bugt med problemet, kan du tale med din læge eller skolesundhedsplejerske om problemet.

Herunder kan du læse om stjernernes dårlige vaner!

Stjernernes dårlige vaner