Det er sundt at rede sit hår en masse!
Både og! Når du reder dit hår (med en ordentlig børste) får du fordelt olierne fra hovedbunden til hårets længder, og det gør dit hår skinnende at se på, men omvendt slider det også på dit hår, og du risikerer at knække dine hår, hvis du reder det mere end nødvendigt.

Hår vokser hurtigere, hvis du husker at få det klippet.
Niks! Hvis bare det var sådan, det hang sammen! Sandheden er, at dit hår kommer dit hår til at se tykkere og sundere ud - og derfor måske også kommer til at virke længere - når du får klippet spidser. .

Din balsam skal ikke i hele håret.
Sandt! Tænk på, at du kun skal komme balsam i håret fra ørerne og ned i længderne. Det er der, dit hår har brug for balsam. Din frisure kan nemt komme til at mangle fylde, hvis du tager balsam i hele håret.

Læs også: 4 fails du laver, når du reder hår

Hvert hår vokser lidt hver dag.
Både ja og nej! Hvert hår vokser i gennemsnit 0, 4 mm om dagen, men det vokser ikke hver dag. Faktisk vokser det i cirka 1.000 dage og holder så en pause på 100 dage, hvor det ikke vokser.

Lyshårede har flere hår på hovedet end mørkhårede.
Ja, de har! Lyshårede har nemlig cirka 146.000 hår, sorthårede 110.000, brunetter cirka 100.000 og rødhårede cirka 86.000.

Dit glattejern slider på dit hår.
Jep, det er desværre ikke til at komme udenom. Varmen er hård for dit stakkels hår, så beskyt det med en varmebeskyttende spray, eller vælg et stylingprodukt, der indeholder varmebeskyttelse.

En balsam reparerer dit slidte hår.
Åh, hvis bare den kunne … En balsam reparerer ikke slidt hår, men den får dit hår til at se sundere ud og beskytter det samtidig mod mere slitage.

Læs også: Sådan får du sundt hår

Del ikke børste med andre.
Den er jo faktisk god nok - din børste skal du helst holde for dig selv, hvis du vil undgå at få lus.

Det er normalt at tabe hår hver dag.
Sandt! Det er normalt at tabe op til 150 hår om dagen.

Det er usundt for håret, at du går meget med kasket.
Hvis ellers kasketten ikke sidder unaturligt stramt (og dit hår selvfølgelig ikke er vådt under kasketten), skader det ikke dit hår, at du går meget med kasket.

I galleriet kan du se geniale måder at bruge hårnåle på!

10 geniale måder at bruge hårnåle