Det er virkelig ikke nogen nem opgave at lægge en flot øjenskygge. Selv om der ligger et utal af tutorials på nettet, så kan det altså godt være lidt svært at følge med.

Så derfor har vi skrevet en udførlig guide, som forhåbentlig kan hjælpe dig!

Læs også: Få bryn som stjernerne 

Here we go! Under billedet bliver det beskrevet, hvad du skal gøre hvert sted ved øjet.

Foto: Goodhousekeeping.com

Brow Bone/brynstykket

For at løfte dit øje, så skal du påføre en mat eller let glimrende lys farve lige under dit bryn.

Crease/øjebuen

På stykket, som bliver gemt væk, når du åbner dit øje, skal du påføre en mørkere nuance. Det vil indramme og give dit øje dimension. Eksperimenter lidt med, hvor skyggen ligger flottest på dig.

Lid/øjenlåget

På øjenlåget skal du lægge grundfarven. Det er vigtigt, at den bliver blended godt ind med den mørke skygge, som du har lagt ved øjenbuen.

Upper lashline/øverste vipper

For at gøre dit øje større kan du lige over dine øverste vipper lægge en fast streg, som du blender lidt ud, eller en våd streg for et mere intenst look. På dine vipper påføres mascara. Gå efter en, som skiller vipperne godt ad og kun tilfører lidt ad gangen. 

Læs også: Sådan fikser du dit makeup-fail 

Outer V/ydresiden af øjet

Helt yderst ved øjet kommer der ofte et V frem, som vist på billedet. For en lidt blødere effekt kan du forsigtigt blende V’et ud til et C.

Waterline/den våde linje

Hvis du gerne vil have et ”smokey look” kan du bruge en mørk eyeliner i den våde kant af øjet. Hvis du synes, det ser lidt dramatisk ud, så kan du med fordel lægge en lys eyeliner i kanten. Det vil få dit øje til at syne større og mere vågent.

Lower lashline/ved de underste vipper

Du kan under de underste vipper også forsigtigt duppe lidt øjenskygge for at definere øjet. Men pas på ikke at komme for meget på.

Tearduc/tårekanalen

I tårekanalen ved den inderste del af dit øje kan du duppe den lyse øjenskygge, som du brugte oppe under brynet. Det vil åbne dit øje op. 

(Guiden er skrevet med inspiration fra sitet Goodhousekeeping.com)

Her i galleriet er 10 mascaratips, der gør en forskel:

10 mascaratips der gør en forskel