Bumser er vildt irriterende, men de ar og mærker, de efterlader, er tit endnu værre en bumsen selv! Heldigvis er der masser af ting, du selv kan gøre for at undgå flere ar og komme af med dem, du allerede har.

Læs også: Bumser: Slip af med dem nu!

Fingrene væk!
Når du har haft en bums, kommer der tit en mørk plet, der hvor den har siddet. Det mørke område kan helt undgås, hvis du bare holder fingrene fra bumsen! Når du klemmer og trykker i en bums, ødelægger du nemlig de fine blodkar i dit ansigt, og det kan give blålige og lilla mærker på din hud bagefter, især hvis du er meget lys i huden.

Tal med din læge
Hvis du har mange store bumser, så kan det være svært helt at undgå ar. Når en bums sidder dybt nok i din hud, er din huds forsvar nemlig ikke stærkt nok til at bekæmpe betændelsen og reparere sig selv, og det kan give ar. Hvis du har mange cystelignende bumser, der sidder dybt i huden, kan du tale med din læge om, hvorvidt han eller hun har gode idéer til, hvad der kan hjælpe dig. 

Sluk for solen
Hvis uheldet er sket, og du har fået et ar, kan du undgå, at arret bliver værre ved at beskytte dig mod solen. Solens stråler skruer nemlig op for din huds pigmentering, og det kan gøre dine ar mørkere og større. Desuden nedbryder solen hudens celler og gør din hud slappere, og det kan få arrene til at se endnu dybere ud.

Læs også: Stjerner med bumser

Kom af med røde mærker
Selvom skaden er sket, er der masser af cremer og beautyprodukter, der kan få dine ar til at se mindre ud. Især røde og blålige mærker er faktisk ret nemme at komme af med! Du skal bare bruge en creme, der indeholder provitamin-B, der stimulerer hudens egen reparation af pigmentpletter.

Kom af med dybe ar
Fordybninger i huden og "huller" efter bumser kan gøres mindre tydelige med en god olie, der nærer huden og stimulerer hudens dannelse af nye celler.

I galleriet kan du se, hvad du ALDRIG må gøre ved din hud!

Det må du ALDRIG gøre ved din hud