Samfund

Vanvittige online-trends skal stoppe

Af Susie Pedersen 30. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er mange eksempler på uhyggelige trends, der spreder sig via sociale medier, og nu advarer en udenlandsk organisation mod at følge dem.

Senest kan Twitter-trenden #cut4zayn tilføjes på listen over vanvittige opfordringer, der spreder sig som lynets hast på internettet. Hashtagget opstod få timer efter, at Zayn meddelte, at han ikke længere ønskede at være en del af One Direction. Fans opfordrede hinanden til at vise deres sorg med selvskade, og det fik flere til at følge trop.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Danske unge sætter trist rekord

Det er langt fra det første hashtag, der opfordrer til selvskade, men det bliver nødt til at være det sidste. Den udenlandske organisation Mind er rystede over unges adfærd på nettet i forbindelse med de vanvittige online-trends:

- Når det bliver brugt på en positiv måde, kan sociale medier spille en vigtig rolle i en persons netværk, men det er absolut nødvendigt også at kende til de enorme farer, der kan blive skabt på hjemmesider og sociale medier, hvor selvskadende trends nu promoveres.

-Selvskade er et utroligt seriøst problem, og det skal aldrig bagatelliseres. Vi fraråder alle Twitter-brugere at poste indhold, der promovere selvskadende opførsel, og så skal der handles, hvis I ser posts fra andre, der gør jer bekymrede.

Læs også: 5 tegn på, din veninde har brug for hjælp

Vi kan ikke understrege nok gange, hvor farligt det er at hoppe med på disse trends. Der kommer intet godt ud af det, og man skal aldrig, ALDRIG opfordre til eller udøve selvskade!

MestLæste