Samfund

Teen bortvist fra skole på grund af frisure

Af Stine Kærsgaard 10. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En skolepige blev sendt hjem på grund af en lidt atypisk frisure, og det har fået hendes mor til at stille et vigtigt spørgsmål.

En 13-årige pige fra England ved navn Lauren MCDowell oplevede at blive sendt hjem fra skole, efter hun havde fået en ny frisure, som hun ellers var rigtig glad for.

Lauren havde fået sidecut i sit mørke hår, hvor der var farvet et leopardmønster på det barberede stykke. Selv om det er en noget atypisk frisure, kom det alligevel bag på både hende og hendes mor, at hun kunne blive bortvist fra skolen kun på grund af sit hår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

- Jeg burde kunne have mit hår, som jeg vil, for det har ikke noget med min uddannelse at gøre, udtalte hun.

Laurens mor er totalt enig med sin datter, for selv om hun går ind for skoleuniformer, mener hun ikke, at skolen kan blande sig i elevernes valg af frisure!

Læs også: 14-årige pige bortvist for sjove kondom-svar

Derudover fortæller moren også, at det har taget lang tid for datteren at få den selvtillid, som hun har i dag, da hun længe er blevet mobbet. Hele den her situation har fået hende til at tænke over en vigtigt pointe:

- Mobbere er aldrig blevet sendt hjem fra skole. Ingen er blevet sendt hjem for at mobbe, men min datter bliver sendt hjem på grund af en frisure.

Vi kan virkelig godt forstå, at Laurens mor er frustreret over, at skolen handler mere på en frisure end på mobning.

Læs også: Hvorfor mobber man?

Hvad synes I om den her situation. Skal en skole blande sig i elevernes hår? Og hvad synes I om Laurens’ mors pointe?

I galleriet her har vi samlet nogle triste facts om mobning:

Tristefactsommobning

Syv procent af alle i folkeskolen bliver mobbet hver eneste uge – hele året rundt.
Der er i gennemsnit to børn i hver klasse, der bliver mobbet. Kan du genkende det fra din egen klasse? Læs mere om mobning i skolen her.
41 procent har lyst til at gribe ind, når de ser andre blive mobbet, men gør det ikke. Skal vi ikke forsøge at ændre det tal? Få gode råd til, hvordan du kan gribe ind her.
Syv procent af alle 13-årige piger bliver mobbet mindst et par gange om måneden, og det gælder for tre procent af de 15-årige. Det er ALT for mange!
Der er mindre mobning på de skoler, hvor lærerne har udarbejdet en anti-mobbeplan sammen med eleverne. Har I ikke en på jeres skole, kan du foreslå det til din lærer. Du kan også vise denne artikel.
Der er mest mobning fra 4. til 7. klasse.
Mobning foregår lige meget i Jylland, Fyn og på Sjælland.
56 procent af alle teenagere over 14 år har oplevet at blive chikaneret eller mobbet online.
En undersøgelse fra 2006 viste, at 40 procent af dem, der bliver mobbet, også mobber andre. Husk at kigge indad!
44 procent af alle i 9. klasse har inden for de seneste to måneder været med til at mobbe en anden. Det er slet ikke okay!

MestLæste